ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Öt koncert fulladt véres terrorba tíz év alatt

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Nem Taylor Swift az egyetlen, akire lecsapott az ISIS. Korábban már több világsztárnak is le kellett mondania a koncertjét a terroristák miatt.
Hirdetés
Ad image

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, az Iszlám Állam (ISIS) két támogatója támadást tervezett a bécsi Taylor Swift-koncertek ellen. A szervező szerda este lemondta a koncerteket. Koncertek az elmúlt években többször is terroristák célpontjai voltak.

Ezek közé tartozik a Hamász és más terrorszervezetek által 2023. október 7-én Izrael ellen elkövetett közismert támadás, valamint az Ariana Grande énekesnő koncertjén elkövetett öngyilkos merénylet.

  • 2024. március 22.: Egy orosz zenekar koncertjén Moszkva egyik külvárosában elkövetett terrortámadás több mint 140 áldozatot követel. Az álruhába öltözött elkövetők automata fegyverekkel tüzet nyitot a Crocus City Hall látogatóira. A támadást itt is az ISIS vállalta magára.
  • 2023. október 7: Fegyveresek 260 embert ölnek meg és túszokat ejtenek a Re’im Kibbutz közelében tartott Nature Party fesztiválon, amely a Hamász fegyveresek Izrael elleni támadásának egyik első célpontja volt. A támadás kiváltotta a háborút a Gázai övezetben.
  • 2017. október 1.: Egy 64 éves férfi Las Vegasban egy szálloda 32. emeleti lakosztályából automata fegyverekkel 1000 lövést ad le egy szabadtéri koncert látogatóira. 58 ember meghalt és több mint 800-an megsebesültek. A gyilkos indítéka máig tisztázatlan.
  • 2017. május 22.: 22 embert gyilkolnak meg öngyilkos merényletben Ariana Grande énekesnő koncertjén a Manchester Arénában. Az ISIS vállalja a felelősséget a támadásért.
  • 2015. november 13.: 130 embert meggyilkolnak és több százan megsebesülnek az ISIS három párizsi támadásának egyikében. Csak a Bataclan klubban 90 ember halt meg, amikor három fegyveres terrorista az Eagles of Death Metal együttes fellépése közben a tömegbe lőtt és túszokat ejtett.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés