ACNEWS

2024. July 03.   |   Kornél, Soma napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Pletykált a személyzet: mit csinál Biden 10-től 16-ig

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden tévés bukása után a rokonai ellenzik, hogy visszalépjen a választási kampánytól.
Hirdetés
Ad image

Joe Biden családja arra bátorítja a 81 éves férfit, hogy maradjon versenyben a Fehér Házért folytatott küzdelemben, miután a kihívó Donald Trump elleni tévévitában kudarcot vallott. Az amerikai elnök Washington melletti Camp Davidben, az amerikai elnök vidéki rezidenciáján tartott családi találkozón rokonai „fenntartás nélküli támogatásukat” ajánlották fel a demokratának – jelentette a CNN két meg nem nevezett Biden-tanácsadóra hivatkozva.

A The New York Times szintén Bidenhez közel álló emberekre hivatkozva azt írta, hogy családja támogatja, hogy a demokrata ne adja fel a republikánus Trump elleni tévépárbajban nyújtott katasztrofális teljesítménye ellenére sem. Közben tovább éleződik a vita Biden előrehaladott koráról.

A Fehér Ház igyekezett elkerülni, hogy azt a benyomást keltse, hogy válságtanácskozásról van szó – írja a heute.at.  Biden azt tervezi, hogy helyi idő szerint hétfő este visszatér a Fehér Házba. Az amerikai elnöki kinevezések mellett további fogadásokat tervez a demokrata párti adományozókkal.

Elődjéhez, Trumphoz hasonlóan Biden is abban reménykedik, hogy megnyeri a novemberi elnökválasztást. Eddig sok minden szoros versenyre utalt. Miután azonban Biden katasztrofálisan szerepelt az első tévévitában, az Egyesült Államokban vita bontakozott ki arról, hogy a demokrata valóban alkalmas-e még a tisztségre. Vagy inkább egy fiatalabb jelöltnek kellene átadnia a terepet. Biden eddig dacolt a visszalépésre szólító felhívásokkal, és igyekszik a károkat mérsékelni. Felesége, Jill is demonstratívan támogatja az amerikai elnököt.

Már régóta kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Biden alkalmas-e egy második hivatali ciklusra előrehaladott kora miatt. Ha novemberben megnyeri a választást, 82 éves lenne, amikor az új évben beiktatják. Bár a demokraták azt remélték, hogy Biden a vita során megmutatja, mennyire fitt még mindig, ennek éppen az ellenkezője történt. Biden a milliós közönség előtt zajló tévés látványosság során többször is elvesztette a gondolatmenetét. Motyogott, nyitott szájjal bámult a semmibe, és gyakran képtelen volt rendesen befejezni a mondatait.

Többször elhangzott, hogy Biden nem tud megfelelően koncentrálni. A Fehér Ház rendszeresen cáfolja ezt. A hétvégén az Axios portál meg nem nevezett alkalmazottakra hivatkozva arról számolt be, hogy Biden különösen fitt reggel 10 és délután 16 óra között. Ezért sok nyilvános rendezvényt is erre a napszakra terveznek. Ezen időszakon kívül Biden hajlamos kiégni. A Demokrata Párt jelenleg nyilvánosan mögötte áll. Ha azonban Biden közvélemény-kutatási eredményei romlanak az elkövetkező napokban, ez gyorsan megváltozhat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés