ACNEWS

Prostituáltakat futtatókkal szemben emeltek vádat Szegeden

Vádat emeltek két férfi ellen, akik éveken át Nyugat-Európában dolgoztattak prostituáltként két fiatal nőt - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    

Hirdetés
Ad image

Vádat emeltek két férfi ellen, akik éveken át Nyugat-Európában dolgoztattak prostituáltként két fiatal nőt – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

    

Szanka Ferenc közölte, a két férfit emberkereskedelem minősített esetével vádolják.
A két szegedi férfi a vádirat szerint 2014 és 2017 között részben egymástól függetlenül, majd közösen futtatott két lányt elsősorban Dániában és Hollandiában, de időnként Izlandon, Svájcban és Svédországban is. A vádlottak a sértetteket labilis, befolyásolható személyiségüket, nehéz anyagi helyzetüket és érzelmi kiszolgáltatottságukat kihasználva vették rá a prostitúcióra.
A két férfi irányította a nők tevékenységét, szállította, felügyelte, ellenőrizte, beszámoltatta őket, megszervezte külföldi lakhatásukat, meghatározta a naponta megszerzendő bevétel nagyságát. Mikor a férfiak egyike börtönbe került, felvette a kapcsolatot a másik vádlottal – és részben tiltott kapcsolatot tartva – rajta keresztül irányította a prostitúciós tevékenységet.
A vádlottak a sértettektől a megszerzett pénz nagy részét elvették, majd azt pénzküldő szolgáltatókon keresztül a társaik segítségével hazautalták, ingatlanokba fektették és felélték.
A két férfinak a bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosásában segítő három vádlott ellen pénzmosás bűntette miatt emeltek vádat – közölte a csoportvezető ügyész.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés