ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Pszt! II. Erzsébet és a windsori cowboy intim viszonya

II. Erzsébet / Fotó: Shutterstock
II. Erzsébet / Fotó: Shutterstock
Végre lehull a lepel II. Erzsébet és Monty Roberts, azaz a lósuttogó viszonyáról. Olyan közel álltak egymáshoz, amennyire az lehetséges.
Hirdetés
Ad image

II. Erzsébet brit királynő és barátja, Monty Roberts barátságáról jelenik meg a hetekben egy új dokumentumfilm. A The Cowboy and the Queen című mozi a két jó barát közötti rendkívüli kapcsolatot tárja fel. Akik bár teljesen különböző világból jöttek, a második világháború mindkettőjük életére rányomta a bélyeget. A furcsa páros azonban olyan közel került egymáshoz, hogy Roberts hivatalos volt a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartott temetés utolsó szakaszára is.

A cowboyt és a királynőt leginkább a lovak és az állatok iránti szeretete kötötte össze. Erzsébet még 1989-ben figyelt fel az amerikai Robertsre és nagyon megtetszett neki a férfi lovakhoz való viszonyulása. „Fogalmatok sincs, milyen régóta érzem úgy, hogy fontos, hogy a lovak erőszak nélkül éljenek együtt velünk, emberekkel. És ez egészen a korai tinédzserkoromig nyúlik vissza. A világ úgy gondolta, hogy a lovakat be kell törni, a királynő pedig nem így gondolta.” – idézte Robertset a People.

Végül a királynő, miután hallott a cowboy megszokottól eltérő technikáiról, elhívta Robertset Windsorba. Ahol az egész családnak megmutathatta a módszereit. Sőt, a királynő elsőszámú lova felnyergelésére és idomítására is felkérték a férfit, aki az állatot kevesebb, mint 30 perc alatt felkészítette arra, hogy lovagolható legyen.  Roberts módszereinek sikerét látva Erzsébet arra biztatta, hogy menjen ki és terjessze az igét, és elmondása szerint az ő pártfogása nélkül sokan nem hallottak volna róla, és nem változtattak volna edzési módszereiken. A munkakapcsolat pedig az évek alatt barátsággá vált. Olyannyira, hogy Erzsébet egyik corgie-ját Montynak nevezte el.

„Az egyik egy uralkodó, egy olyan korból, monarchiából, ami már nem egészen létezik. A másik egy cowboy, valaki, aki független, a szó amerikai értelmében.” – mondta a dokumentumfilm rendezője. Aki pont azt találta érdekesnek, hogy ez a két ember, akik különbözőbbek már nem is lehetnének, találkoztak. És rengeteget tanultak egymástól.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés