ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin megeszi Trumpot ebédre

Harris-Trump / Fotó: Shutterstock
Harris-Trump / Fotó: Shutterstock
A két amerikai elnökjelölt első és valószínűleg egyetlen tegnapi tévés párharca a várt szócsatává alakult. Kamala Harris és Donald Trump élesen támadta egymást szerda este nagyjából minden felmerült témában.
Hirdetés
Ad image

A dolgok különösen felforrósodtak, amikor az abortuszról, a migrációról és az ukrajnai háborúról volt szó. Mivel Trump volt elnök többször is azzal dicsekszik, hogy kormánya alatt a háború 24 órán belül véget ér. Harris megjegyezte: „Vlagyimir Putyin megenné ebédre”. Íme, a legfontosabb mozzanatok.

# Donald Trump ragaszkodott ahhoz, hogy semmi köze a Project 2025-höz. Kamala Harris ugyanis azt mondta, hogy Trump bevezetné annak „veszélyes” politikáját. ( A P2025 egy konzervatív vízió Trump elnökléséről.)

# Mindkét jelölt összecsapott az abortusz miatt. Trump azt mondta, hogy bizonyos állami törvények alapján valójában „kivégeztek” csecsemőket. Harris pedig azt mondta, hogy a jelölt véleménye „sértő a nőkre nézve”.

# Harris meghívta a szavazókat egy Trump-gyűlésre, hogy lássák, ahogy az emberek „kimerültség és unalom” miatt korán távoznak – a volt elnök, láthatóan feldühödve, azzal vágott vissza, hogy „az emberek meg nem mennek el Harros gyűléseire”;

# A moderátorok kénytelenek voltak közbelépni, amikor Trump úr megismételte azt az állítást, hogy a Springfieldben élő bevándorlók macskákat és kutyákat esznek – a helyi hatóságok szerint ezt nem jelentették nekik;

# A merényletkísérletére utalva Trump úr azt mondta, hogy „golyót kapott a fejébe”, mert a demokraták „céltáblának” használják őt;

# Harris azt mondta Trumpnak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „megeszi magát ebédre”, miután az exelnök azt mondta, hogy megválasztása esetén leállítja az ukrajnai háborút;

# A vita után a spin roomban tett meglepetésszerű látogatásán, hogy megvédje magát, Trump nem vállalta, hogy részt vesz egy újabb vitán. A demokraták jelezték, hogy Harris hajlandó lenne rá.

# Pillanatokkal a vita után Taylor Swift 284 millió követőjének küldött Instagram-bejegyzésben támogatta Kamala Harrist.

# A CNN számára végzett közvélemény-kutatás szerint Harris asszony népszerűségi mutatói emelkedtek. Egy televíziós kommentátor úgy jellemezte Trump teljesítményét, hogy „olyan rossz volt, mint Biden”.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés