ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin váratlan gesztusa: Komolyan vesszük Trump ígéretét

Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin / Fotó: Shutterstock
Vlagyimir Putyin orosz államfő nyíltan reagált Donald Trump ígéretére, miszerint gyorsan véget vetne az ukrajnai fegyveres konfliktusnak, ha újraválasztják amerikai elnöknek.
Hirdetés
Ad image

„Trump úr elnökjelöltként azt mondja, hogy kész és hajlandó véget vetni az ukrajnai háborúnak” – mondta Putyin csütörtökön Kazahsztánban. „Mi ezt nagyon komolyan vesszük„.

A Kreml vezetője a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) asztanai csúcstalálkozóján tartott sajtótájékoztatón tette a fenti megjegyzéseit.

Putyin hozzátette, hogy „nem ismeri”, milyen konkrét javaslatokat akar Trump tenni az ukrajnai konfliktus rendezésére. „Ez természetesen a döntő kérdés” – tette hozzá a Kreml vezetője. „De nincs kétségem afelől, hogy őszintén fog beszélni, és mi ezt támogatjuk„.

Trump a múlt héten Joe Biden amerikai elnökkel folytatott televíziós párbajában azt mondta, hogy amennyiben megválasztják amerikai elnöknek, még 2025 januári hivatalba lépése előtt rendezni fogja az ukrajnai konfliktust – írja a svájci Blick.

Putyin többször jelezte, hogy nyitott a konfliktus lezárását célzó tárgyalásokra. A múlt hónapban azonban a tűzszünet előfeltételeként de facto kapitulációt követelt Ukrajnától. Felszólította a szomszédos országot, hogy vonja ki katonáit az ország déli és keleti részéből, és így ürítse ki a jelenleg Ukrajna által ellenőrzött területeket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés