ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rekordméretű busát fogott a horgász a Balatonban

Illusztráció / Fotó: Pixabay
Illusztráció / Fotó: Pixabay
Minden idők legnagyobb, rekordméretű busáját emelte ki a horgász a Balatonból, egy órán át küzdött a hallal, mire partra emelte.
Hirdetés
Ad image

Rekordméretű busát fogott a balatonkenesei horgász. A 75 kilós halat egy órán át fárasztotta, végül partra emelhette. A fogást jelentették a halőröknek, hogy hivatalosan is megmérjék. Hiszen ezzel a fogásával Sztasz Sztanyiszlav Sztaniszlavovics tényleg megdöntötte a balatoni busarekordot. Eddig ötven kilós volt a legnagyobb kifogott hal. A mostani példány azonban 25 kilogrammal többet nyomott – írta a balatonica.

„Hat napot töltöttem a víz mellett és nagyon sok pontyot fogtam: 10-16-18 kilósok jöttek be. Arra gondoltam, hogy megpróbálkozom a busákkal is. Besétáltam a vízbe, úgy a parttól 200 méterre. És onnan dobtam még úgy 100-120 méterre a 100 grammos szereléket” – mesélte Sztasz. „Mindezt hajnali 4-kor. Rárántottam, de olyan volt, mint egy akadás. Nem mozdult. Elkezdtem óvatosan húzni, de nem történt semmi. Bementem a vízbe, de közben folyamatosan húztam. A barátaim azt javasolták, ne menjek tovább, mert biztos lement mélyre, a kövek közé és ott várakozik. Egyszer azonban elindult és elkezdett felém úszni.  Egy órán keresztül próbálkoztam a vízben, majd teljesen kimerültem. A busa sem bírta már tovább, így megadta magát.

Mint azt az AcNews megírta, a legendás horgász, Puska László három hete fogta ki a Fóti Gyermekváros legnagyobb harcsáját, egy 63 kilós, két méteres példányt. Órákig küzdött egyedül a harcsakirállyal, mire partra emelte. A mérés után Puska László óvatosan visszaengedte a tóba az öreg halat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés