ACNEWS

Rettegnek a kismamák: 2 nap alatt ketten is meghaltak a szülés után

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az elhunyt anyukák rokonai szeretnék tudni a tragédia valódi okát, a nyíregyházi kórházban állítja: nem hibáztak.
Hirdetés
Ad image

Előbb Renáta, az ikreknek életet adó, újfehértói édesanya halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban. Utána ugyanezen a szülészeten Nikoletta, a 33 éves, máriapócsi kismama császármetszéssel hozta világra a gyermekét. Másnap az anyuka az intenzív osztályra került, majd meghalt. Bár mindkét tragikus sorsú kismama ugyanabban a szobában feküdt, ennek ellenére a kórház azt állítja: a két tragédia között nincs összefüggés. Csakhogy a háromgyermekes újfehértói édesanya családja szeretné pontosan tudni, hogy mi történt – adta hírül az rtl.hu. Az pedig teljesen érthető, ha a fentiek tükrében attól rettegnek a szülés előtt álló kismamák, nehogy velük is hasonló tragédia történjen.

Annyi bizonyos: Nikoletta a szülés után rosszul lett. A szülészeti megfigyelőből az intenzív osztályra szállították, de az éjszaka folyamán életét vesztette. Hozzátartozói még most sem tudják, mi okozta szeretett családtagjuk tragédiáját. Azt mondják, a szülészeti megfigyelőben volt Nikolettával az az újfehértói kismama, Renáta is, aki szintén műtéttel hozta világra az ikerlányait. De néhány órával később rosszul lett és ő is életét vesztette.

„Már akkor nagyon rossz állapotban volt a nővérem, és akkor ilyeneket írt, hogy nézd már, meghalt, akkor velem most mi lesz? – mondta el az RTL Híradónak Nikoletta húga. A nővére végül egy nappal Renáta halála után szintén életét vesztette. A híradó felkereste a kórházat, hogy megtudják, lezárult-e már a vizsgálat ebben az ügyben? Illetve indult-e újabb, a máriapócsi anya halálával kapcsolatban. A kórház válaszában azt írta, hogy mindkét esetben belső vizsgálat indult. Azt is közölték, hogy a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés