ACNEWS

Riasztás: vérfagyasztó hideg csap le az országra

Pixabay
Pixabay
Reggel majd azt hisszük, hogy csak bőrig ázunk. Késő délután azonban ránk is fagyhat. Hétfőn a -10 fok sem kizárt.
Hirdetés
Ad image

Vasárnap egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra válthat a csapadék, de több tájegységen ónos eső is várható. Többfelé erős, viharos lesz az északias szél, a havazással érintett tájakon kisebb hófúvás is kialakulhat. Lesznek olyan tájaink is, ahol reggeltől kezdve hűlni fog a levegő. Délután erős lehűlés érkezik. A maximumok -1 és +11 fok között alakulnak.

Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre ónos eső miatt él a figyelmeztetés a met.hu oldalán. Széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést Zala, Veszprém, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre.

Hétfőn hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél, helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. Fagyos lesz a reggel, helyenként akár a -10 fokot is megközelítheti a legalacsonyabb hőmérséklet, majd napközben is csak -6 és +2 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Kedden az ország nagyobb részén sok napsütésre van kilátás, de sokfelé élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra helyenként -10 fok köré hűlhet a levegő, majd délutánra -4 és +2 fok közé melegedhet mindössze a levegő.

A HungaroMet oldalán Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyékre ónos eső miatt él a figyelmeztetés. Széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést Zala, Veszprém, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Győr-Moson-Sopron és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés