ACNEWS

2024. July 08.   |   Ellák napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Segítség helyett: rendőr rabolt ki egy karambolos teherautót

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy baleset helyszínére ment, és ahelyett, hogy fegyveresen biztosította volna más tulajdonát, maga vitte el a cheddar sajtokat.
Hirdetés
Ad image

Nem térhet vissza állományba az a német rendőr, aki egy pfalzi autópálya-állomáson teljesített szolgálatot – döntöttek szerdán a felsőbb közigazgatási bíróság bírái. Ezzel megerősítették azt az ítéletet, amelyet az ügyben egy alsóbb fokú bíróság előtt hoztak. A rendőr korábban fellebbezett az ítélet ellen.

Az ügy egy 2019-ben az A61-es autópályán történt balesethez kapcsolódik. Akkor egy nagy mennyiségű – egyenként 20 kilogrammos csomagokban lévő – cheddar sajttal megrakott furgon karambolozott. Egy egyenruhás rendőr lezárta a helyszínt, majd a járműből több csomag sajtot vett ki.

Néhányat bevitt az irodájába, négyet pedig megtartott – 80 kilogramm súlyúak és egyenként 250 euró értékűeket. Elfogásakor azzal magyarázta, hogy a balesetet szenvedett jármű hűtőtáskájának sérülése miatt a sajt „elvesztette az értékét”, és ő „csak meg akarta menteni” – írja a polsatnews.

Ezek a magyarázatok azonban nem győzték meg a bírákat. Megállapították, hogy a férfi súlyos bűncselekményt követett el. „Egy olyan köztisztviselő esetében, aki szolgálat közben lopást követ el (…) a közvélemény, és így a munkáltatója sem lehet megértő,” – olvasható az ítélet indoklásában.

„A lopás az lopás”. – érvelt a bíróság. „Nem számít, hogy értéktárgyakról vagy sajtról van szó. Nem számít, hogy az élelmiszer később esetleg megromlott. Jogi szempontból fegyverrel elkövetett lopás volt, mert a rendőr szolgálati pisztolyát viselte szolgálat közben” – hangsúlyozták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés