ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Shane Tusup hiába ácsingózik Katinka pénzére

Shane Tusup / Fotó: Shutterstock
Shane Tusup / Fotó: Shutterstock
A sztáredző kéri a Hosszú Katinka után járó havi kétmilliós életjáradékot. De semmit nem kap belőle, mert akkoriban nem is volt magyar állampolgár.
Hirdetés
Ad image

Shane Tusup arra készült, hogy beperelni az államot azért, hogy ő kapja meg Hosszú edzői életjáradékát. 2012 és 2018 között ő volt az úszóbajnok edzője. Katinkának az ez idő alatt elért sikerei után havi 2 millió 112 400 forint jár 35 éves korától, amelyet múlt hónapban, május 3-án töltött be.

Ugyanekkora összeg jár az edzőjének is, csakhogy Hosszú nem az exférjét Tusupot, hanem nagyapját, Bakos Lászlót jelölte meg az életjáradékra jogosult edzőként. A nagyapja 2023 januárjában elhunyt, azóta senki nem kapja az edzői járadékot.

A Nemzeti Sportrádióban beszélt arról Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, hogy Shane Tusup nem jogosult a Hosszú Katinka olimpiai érmei után járó edzői életjáradékra – írja az Infostart.

„Anélkül, hogy belemennék a részletekbe, valótlan az az állítás, hogy az olimpiát követően kell megjelölni, hogy ki az embernek a felkészítő edzője. Az is valótlan állítás, hogy bárkit meg lehet jelölni. Valójában csak azt lehet megjelölni, aki a törvényi feltételeknek megfelel” – jelentette ki Schmidt Ádám a rádióinterjúban.

Hosszú Katinka a nagypapáját jelölte meg. Ezt a papírt Shane Tusup is aláírta a 2016-os riói olimpia előtt. Ráadásul Shane Tusup 2016-ban nem felelt meg az egyik törvényi feltételnek, mivel a kérelem benyújtásakor még nem volt magyar állampolgár.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés