ACNEWS

Szeretsz vacogni? A bőröd egészségéért érdemes!

Cryoterápia
Cryoterápia
Meglepő vagy sem, de a tél közepén bátran kijelenthetjük, hogy a hideg az egyik legjobb barátunk, számos jótékony hatásának hála.
Hirdetés
Ad image

A modern életmód kihívásokkal teli, és egyre többen keresik azokat az új, hatékony módszereket, amelyek segíthetnek a test és az elme harmóniájának fenntartásában. Ebben egyre nagyobb szerepet vállalhat, és ezáltal egyre nagyobb népszerűségnek örvend a cryoterápia. Ez egy, a japánok által kifejlesztett eljárás, ami rendkívül hatékony terápiás módszer az általános egészség javítására, megőrzésére, sőt akár szépészeti céllal is alkalmazható.

A bőrben tíz-tizenötször annyi hideg receptor van, mint meleg receptor. Minden egyes négyzetcentiméternyi bőrfelület akár 14 olyan idegvégződést is tartalmazhat, amely hidegre reagál. A bőrnek ezt a tulajdonságát felhasználva indíthatók be azok a folyamatok, amelyek segítik szervezetünk természetes védekező reakcióját és egészség-helyreállító folyamatát.

A cryoterápia egy általában rövid ideig tartó eljárás, de ezalatt az idő alatt intenzív hidegterápiát alkalmaz a testre, számos jótékony hatással szolgálva. Lássuk ezeket! Az egyik fő előnye a cryoterápiának a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása, mely által csökkenti a szövetek duzzadását és az ízületek körüli gyulladást. Ezen keresztül sokan tapasztalják, hogy a kezelés segíthet a krónikus fájdalom, például az ízületi fájdalom vagy az izomfeszültség enyhítésében.

A másik legfontosabb jótékony tényező, amit magával hordoz az energikusság és frissesség érzete. A hidegterápia stimulálhatja az endorfinok, azaz a boldogsághormonok termelését. Ezáltal a kezelés után sokan érzik magukat frissebbnek és energetizáltabbnak. Mindemellett a cryoterápia nemcsak a testi egészségünkre, hanem a mentális állapotunkra is pozitív hatással lehet.

A cryoterápiát gyakran alkalmazzák a sportolók teljesítményének javítása, valamint és az edzések utáni regeneráció elősegítése érdekében. A hidegterápia segíthet csökkenteni az izomfájdalmat és gyorsabb regenerációt biztosít a sérülésektől vagy intenzív edzésektől való felépülés során.

A számos egészségügyi előny mellett még pozitív hatással lehet a bőrre is, mert stimulálhatja a kollagéntermelést, segítve a bőr feszességének és rugalmasságának elérését, ahogy az EverDerm Klinika Collagen Cryotherapy-jának eredménye is mutatja. Emellett a bőr keringése is javulhat, aminek eredményeként sokan észlelik, hogy a bőrük ragyogóbb és fiatalosabb kinézetű lesz. Az Eye Power szemkörnyékkezeléssel pedig csökkenthető a fáradt és karikás szemek látványa is.

A hidegterápia hűs, frissítő hatása segíthet a stressz és szorongás csökkentésében is. A hideg stimulálhatja az idegrendszerünket, pozitív hatást gyakorolva a hangulatunkra és a mentális jólétünkre is. Mindezek által a cryoterápia egy rendkívül izgalmas és hatékony eljárás, amely számos előnnyel jár az egészségünk és jóllétünk szempontjából. (x)

Fotók: EverDerm jóvoltából

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés