ACNEWS

Tragédia: meghalt a kétéves Lilike, magára hagyták fürdés közben

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton
A Polgáron élő nevelőanya csupán fél percre hagyta magára a csöppséget, mire visszajött, már a víz alá merült.
Hirdetés
Ad image

Az ügyészség szerint Polgáron a ház teraszán, egy lavórban fürdette a nevelőanya a kislányt. Mintegy fél percre magára hagyta a gyermeket. Amikor visszajött már csak annyit látott, hogy Lilike a víz alatt van. A gyermek annyi vizet nyelt, hogy később a kórházban meghalt. A tragikus sorsú lányka vér szerinti apja képtelen megbocsátani a nevelőanyának, aki az ő három gyermekét hónapok óta nevelte. Az RTL Híradó szerint amikor az asszony visszatért a teraszra, azonnal kivette, rázta az eszméletlen kislányt. A hátát ütögette.

A kislány ekkor felsírt, láthatóan fájdalmai voltak, ezért az időközben hazaérkező nevelőapával elvitték a gyereket a helyi orvosi rendelőbe. Onnan mentővel szállították kórházba, ahol meghalt. Lilike apja azt mondta a híradónak, teljesen megbízott a nevelőszülőkben, most viszont úgy érzi, soha nem tud megbocsátani.

„Soha az életben nem, mert elvették a gyermekem életét” – mondta az édesapa. Az ügyészség gondatlan emberöléssel vádolja a nevelőanyát. Aki, ha az előkészítő ülésén lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a törvényszék legfeljebb 2 év fogházbüntetés ítéli, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggeszti. A kishúgát gyászoló két testvér korábban Hajdúsámsonban volt nevelőszülőknél, de ott rosszul bántak velük. Ezért a gyámhatóság kiemelte őket onnan, a gonosz nevelőszülők ellen pedig büntetőeljárás indult. Azóta vádat emeltek ellenük is, júliusban bíróság elé állítják őket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés