ACNEWS

2024. July 07.   |   Appolónia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Újságírók találtak rá a szökött bérgyilkosnőre

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy amerikai bérgyilkosnő a sikertelen merénylet után Örményországban bujkált. A rendőrség csaknem öt évig hiába kereste őt.
Hirdetés
Ad image

Az amerikai 44 éves Aimee sokáig kettős életet élt: nemcsak grafikus, hanem bérgyilkos is volt. És éppen az utóbbi szolgáltatást vette igénybe Mohammed és fia 2019-ben.

A két férfi és egy brit ékszerész között komoly vita alakult ki az egyesült királyságbeli Birminghamben. A helyzet eszkalálódott. Apa és fia megsérült. Bosszút esküdtek, és felbérelték Aimee-t.

A 2019. szeptember 7-i támadás azonban visszafelé sült el. A fegyver beragadt, Aimee kénytelen volt elmenekülni és bujkálni. Mohammed apát és fiát elfogták és elítélték. A sikertelen gyilkossági kísérlet óta a brit és az amerikai hatóságok nemzetközileg keresték Aimee-t – sikertelenül. A Daily Mail leplezte le a történteket, és maga is nyomokat keresett.

Meglepő módon a lap valóban megtalálta, akit keresett – Örményországban. Az amerikai Wisconsin államból származó nő egy egyszobás lakást bérelt a fővárosban, Jerevánban.

A Daily Mail újságírói a közösségi médián keresztül tudták felkutatni az amerikai nőt. A Daily Mail szerint a nő ugyan törölte a közösségi médiacsatornáit, miután a múlt hónapban nyilvánosságra került az embervadászat, de akkor már késő volt. Az újságíróknak Jerevánban sikerült megtalálniuk a nőt – írja a blick.ch.

A Daily Mail továbbította a keresés eredményét a West Midlands-i rendőrségnek. A kamerafelvételek segítségével az újságíróknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy Aimee valóban az egyik ilyen lakásban tartózkodott. A helyi katasztrófavédelmi szervek bevetésre indultak, és hírzárlatot rendeltek el erre az időszakra. Ennek oka, hogy Örményország és Nagy-Britannia között kiadatási egyezmény van. Aimee-t tehát csendben és titokban elfogták és visszahozták az Egyesült Királyságba. A szomszédai, soha nem gyanakodtak Aimee-re. Feltűnésmentes és visszafogott személyiség volt. Senki sem tudott arról, hogy különleges részmunkaidős állása van.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés