ACNEWS

Úristen, milyen csodát művelt Alonso és Perez a brazil futamon!

Alonso ellopta a showt Max Verstappentől, a spanyol versenyzésén ámuldozott a világ
Alonso ellopta a showt Max Verstappentől, a spanyol versenyzésén ámuldozott a világ
Visszatért az Aston Martin az élmezőnybe, miközben Fernando Alonso és Sergio Perez 30 körös csatáján ámuldozott a világ
Hirdetés
Ad image

„Csodálatos eredmény ez a csapat számára, hiszen az elmúlt két hónapban szenvedtünk, különösen az utolsó két versenyen, mely két kiesést hozott. Ez a dobogó nekik szól és az egész gyárnak. Az utolsó körig harcoltunk!” Ezt mondta Fernando Alonso a kockás zászló leintése után a rádióba, miután 53 ezredmásodperccel (majdnem egy teljes autóhosszal) legyőzte az őt 30 körön át üldöző Perezt.

A brazíliai futam végén a két veterán versenyző egymást ünnepelve ölelkezett össze. Ezzel ritkán látható, sportszerű pillanatokat szereztek a Forma-1 világának. Bár Perez végül alulmaradt a 30 körös csatában, kivívta a Dorma-1 rajongók tiszteletét. Azokét is, akik korábban fanyalogtak a neve hallatán.

Alonsóról eddig is tudtok, hogy mire képes, de vasárnap felülmúlta önmagát. Hiszen a világ legjobb autójában versenyző Checót maga mögött tartotta, a végén pedig harmadikként ért be a célba. Még  a Ferrari és a Red Bull szurkolók is elismerően nyilatkoztak róla.

„Harminc körön át kellett állnom a nyomást Checóval szemben. Amikor két körrel a vége előtt megelőzött, azt gondoltam, hogy oké, ez elúszott, nem lehet meg a dobogó innen. Ám az egyes kanyarban kissé későn fékezett, én pedig azt gondoltam, hogy akkor a négyes felé menet mégis megpróbálom” – idézte fel az izgalmakat a futam végén a legendás spanyol versenyző.

Max Verstappen állhatott a dobogó legmagasabb fokára, a második helyet  Lando Norris, a harmadikat pedig Fernando Alonso szerezte meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés