ACNEWS

Véres tömegbaleset történt a sífutóversenyen – VIDEÓ

Fotó: iIlusztráció / Pixabay
Fotó: iIlusztráció / Pixabay
Sikolyok, reccsenések, véres arcok, csonttörések, mentők – így szakadt félbe a 10 kilométeres verseny Szocsiban. A rendezők mindent a sportolókra kentek.
Hirdetés
Ad image

Az egyik szakaszon a sportolók sorra elestek és összeütköztek. Az előzetes adatok szerint kilenc sportolót szállítottak kórházba a mentők. A 16-17 éves áldozatok között olyanok is vannak, akik úgy törték el a végtagjaikat, hogy még a csont is kilátszódott. Néhányuknak vér borította az arcát is. A versenyt leállították.

A beszámolók szerint a pálya felületét jégdarabok boríthatták, nem volt rendesen eldolgozva a versenyre. De Elena Vyalbe, az Orosz Sífutó Szövetség elnöke szerint akkor is a sportolók hibája a tömegbaleset.

„Ez nem nagy dolog, istenem. Mi van, ez az első ilyen alkalom a sportban? Az egésznek az a lényege, hogy ezek a sportolók még egy ilyen pályára sincsenek felkészülve. Ezeknek a sportolóknak a szintje nagyon alacsony” – mondta Vyalbe szenvtelenül.

Szemtanúk felvételei rögzítették a baleset pillanatát: a rossz látási viszonyok között a síelők nagy sebességgel hajtanak be a nyílt terepre és esni kezdenek. A hátulról érkezőknek nincs idejük lelassítani, és beleütköznek a többeikbe, sikolyok hallatszanak. A videó alább tekinthető meg, de csak erős idegzetűeknek ajánljuk. A Spartakiadén a fiúk versenyét mindenesetre holnapra halasztották.

(forrás: mk.ru, sport-express.ru)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés