ACNEWS

Verseny közben erőszakolták meg a híres sakkmesternőt

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Sabrina Chevannes szerint minden sakkversenyen, amelyen valaha is részt vett, diszkrimináció történt.
Hirdetés
Ad image

Egy kiemelkedő női sakkozó nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolta meg egy játékostársát. Elmondta, hogy a sakkközösséget a nőgyűlölet és a szexuálisan ragadozó viselkedés „mérgező kultúrája” sújtja.

Sabrina Chevannes, nemzetközi sakkmester most mindenkivel megosztotta, hogy egy sakkverseny ideje alatt egy másik versenyző megerőszakolta. A 36 éves nő a The Independentnek elmondta, hogy az eset akkor történt, amikor tinédzserként többet ivott a kelleténél..

„A szálloda szobájában ébredtem egy asztalon. Nagyon nagy fájdalmaim voltak. Nem igazán értettem, mi történt. Sakkozás közben olyan fájdalmaim voltak, hogy alig tudtam leülni. Ő és a barátai közben pacsiztak egymásnak”.

Chevannes, aki tíz brit sakkbajnoki címet nyert, azt mondta, hogy minden sakkversenyen, amelyen valaha is részt vett, előfordult szexuális zaklatás, szexuális támadás vagy nőkkel szembeni megkülönböztetés. Hozzátette azt is, hogy sakkozótársai rasszizmust tanúsítottak iránta, és az emberek gyakran azt feltételezték, hogy csalt, amikor jól szerepelt a versenyeken.

Mesélt egy sakkversenyen történt esetről is, amikor egy férfi, aki sakkmester volt, letapizta őt.

„11 éves voltam. Le akartam fényképezkedni vele, mert híres volt ebben a világban. Pózolt a képhez, de közben a fenekemet fogdosta. Aztán megfordult és rám kacsintott. Később egy másik sakkversenyen is találkoztam vele, ahol azt mondta, látott egy sakkmagazin címlapján. Azt mondta: ‘Olyan jól fejlődsz’. Én azt mondtam, hogy „a legnagyobb kitüntetésem volt eddig”, mire ő azt mondta: „Nem, nem úgy értem, hogy jó fejlődsz” – emlékezett vissza Chevannes.

„Azt mondta, lehet, hogy szüksége lesz egy másik példányra a magazinból, mert az övét elhasználta az éjszakai olvasástól. Hátborzongatóan, kéjesen nézett rám. Amikor 18 éves koromban találkoztunk, azt mondta, hogy ‘most már minden országban legális vagy.” – Chevannes ezután elárulta, hogy messziről elkerüli azokat a versenyeket, ahol az a férfi játszik.

Mesélt egy másik esetről is, amikor egy másik sakkozó felajánlotta, hogy aludhat a szállodai szobájában, mivel fáradt volt a repülőútról, de csak délután tudott bejelentkezni a szobájába.

„Nem volt a szobában, amikor aludtam, de arra ébredtem, hogy az egyik kezem a nadrágomban, a másik pedig a melltartómban volt. Ugyanezt tette még egyszer, amikor egy házban voltam vele és sok más sakkozóval”.

Chevannes, aki jelenleg már ’csak’ sakkedző, elmondta, hogy a fent említett esetek egyikét sem jelentette akkoriban a rendőrségnek, mivel mások figyelmeztették, hogy nem fognak neki hinni.

A sakkozók közösségét „elszigetelt világnak” nevezte, ahol az embereket a sakkozási képességeik alapján ítélik meg, a nőket pedig folyamatosan lekicsinylik.

„A nőket alsóbbrendűnek tekintik, valóban úgy gondolják, hogy a férfiak minden tekintetben – beleértve az intellektust is – felsőbbrendűek a nőknél. Ha valakit legyőzöl, azt úgy írják le, mintha megerőszakoltad volna.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés