ACNEWS

Visszakéri a férj a veséjét a volt feleségétől

A megdöbbentő frigy kapcsán nyomozást indított a rendőrség/fotó: Pixabay
A megdöbbentő frigy kapcsán nyomozást indított a rendőrség/fotó: Pixabay
Beteg feleségének adta a veséjét. Most viszont, hogy válófélben vannak, szeretné visszakapni azt. Vagy az értékének megfelelő összeget.
Hirdetés
Ad image

„Jóban-rosszban, betegségben és egészségben”. Történetünk főhősei pedig ezt szó szerint vették. Amikor a súlyos veseelégtelenségben szenvedő feleségének szüksége volt egy szervre, férje, Dr. Richard Batista azonnal felajánlotta sajátját. Azonban a pár kapcsolata hamar megromlott, a férj pedig furcsa követeléssel állt elő. „Add vissza a vesémet, vagy 1,5 millió dollárt” – szólította fel volt feleségét, Dawnellt.

A pár 1990-ben házasodott össze, és három gyermekük született. Aztán jöttek a feleség egészségügyi problémái. Kétszer is átesett veseátültetésen, de ez nem hozta meg a kívánt hatást. Ezért férje közbelépett, és úgy döntött, hogy egyik veséjét neki adományozza – írta meg a News Prisma.

Batista akkoriban kijelentette, hogy számára elsődleges fontosságú a nő életének megmentése, másodlagos prioritás pedig a házasságuk, ami már akkor bajban volt. Egy ideig úgy nézett ki, hogy a feleség és a kapcsolatuk is megmenekült, azonban pár évvel később jött a hideg zuhany. Dawnell beadta a válókeresetet. A férfi ekkor megvádolta a nőt, hogy viszonya van. Amire azonban nem számított senki, az a férfi követelése volt. Vissza akarta szerezni a veséjét, vagy egy 1,5 millió dolláros (541 millió forint) kártérítést szeretett volna, ami állítása szerint egy vese értéke.

A határozottan szokatlan kérést azonban a bíróság határozottan elutasított. A féri így pénz, feleség nélkül maradt egy fél vesével, ráadásul egy büntetőjogi felelősségvonásra is számíthat. A szervek ilyenformán való értékesítését ugyanis a törvény súlyosan bünteti.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés