ACNEWS

Visszaszámlálás: hatalmas magyar csapat készül az olimpiára

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
80 nap múlva kerül sor a párizsi olimpia nyitó ünnepségére. Az eseményen az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.
Hirdetés
Ad image

A párizsi olimpia megnyitójára már csak 80 napot kell várnunk. Az MTI arról számol be, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) előzetes számításai szerint 180-190 magyar sportoló lesz majd ott az eseményen, miután 156 kvótával rendelkezik Magyarország.  „A Magyar Olimpiai Csapat az előzetes számítások szerint 180-190 tagú lesz Párizsban, ez annak köszönhető, hogy négy csapatsportágban is megméretjük magunkat az olimpián, amire húsz éve nem volt példa” – idézte a MOL közleménye Gyulay Zsoltot, a MOB elnökét.

„Ami pedig az eredményt illeti, nyilván senki számára sem meglepő, amit mondok. Nagyon ráfér a magyar sportra a jó olimpiai szereplés. Az esélyeseken nem múlik majd, ők már most tudják, hogy odaérhetnek. Ha senki más nem is hisz nekik, ők tudják, mert annak idején én is tudtam. Persze, ehhez kell a megfelelő háttér. A MOB csapata mindent megtesz azért, hogy az előkészületek zökkenőmentesek legyenek. A helyszínen pedig a legjobb kiszolgálást kapják a sportolók.” – tette hozzá.

A párizsi nyári olimpián a MOB és a sportági szakszövetségek 15-25 érem megszerzését tartják reálisnak, a nemzetközi előrejelzések pedig 22 érmet jósolnak a magyar sportolóknak. A játékok megnyitójára július 26-án kerül sor Párizsban. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés