ACNEWS

250 biciklit lopott egy csepeli páros

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Egy egyszerű biciklilopási ügynek indult. Hamarosan az ország legnagyobb sorozatlopási nyomozásává nőtte ki magát.
Hirdetés
Ad image

Történetünk április elején vette kezdetét, amikor egy balatonfűzfői lakóparkból eltűnt egy kerékpár. A tulaj hamar feljelentés tett, az ügyben pedig megindult a nyomozás. Kovács Zoltán, a balatonalmádi rendőr főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta az RTL-nek, hogy először adatokat gyűjtöttek, majd megnézték a környéken lévő kamerák felvételeit is. Ezek elemzése után egy 33 éves Komárom-Esztergom megyei nőre terelődött a gyanú, aki bűncselekmény éjszakáján éppen a városban tartózkodott.

Ezután a térfigyelő kamerák segítségével visszakeresték a nő kocsiját. Ekkor derült ki, hogy ponyvába tekerve több bicikli is volt, amiket Budapestre szállított. Azonban a lopásokért nem egyedül ő volt a felelős. A 33 éves hölgy egy kisebb hálózatot működtetett, ami kerékpárokra szakosodott. Az elkövető 41 éves társával közösen több mint 250 biciklit tulajdonított el különböző Balaton-parti településekről. A nyomozók azonban nem találták a párosnál a bicikliket. Orgazdákat kezdtek el keresni.

Így jutottak el egy 48 éves kereskedőig, aki online hirdette eladásra a lopott kerékpárokat. Azonban maguk a biciklik nála se voltak. Mindössze egy cetli, miszerint valaki átvett tőle négyhavi bérleti díjat. A cetlin lévő aláírásból egy „S” kezdőbetű volt kiolvasható, ezért a rendőrök minden S kezdőbetűvel rendelkező ismerősét elkezdték egyesével ellenőrizni. Így bukkantak rá egy férfira, aki végül megmutatta, hogy melyik csepeli családi házat bérlik tőle. Itt tárolták a lopott, eladásra szánt kerékpárokat. Ez lehet ezzel az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi sorozatlopási ügye, amelyet a balatonalmádi kapitányság göngyölített fel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés