ACNEWS

A Hamász terroristái élve égették el a gyerekeket

Az Izraelben élő Hirschberg Kati vért ad, családjával csomagot, gyerekrajzot küld a katonáknak Fotó: Hirschberg Kati
Az Izraelben élő Hirschberg Kati vért ad, családjával csomagot, gyerekrajzot küld a katonáknak Fotó: Hirschberg Kati
Egy Izraelben élő magyar családanya vallomása: a kamaszlányoktól az idősekig mindenkit megerőszakoltak a terroristák.
Hirdetés
Ad image

Nap mint nap elborzasztó hírek érkeznek Izraelből, a Hamász terroristái által elkövetett bűnökkel kapcsolatban. Az izraeli lapok lefejezett gyerekekről, egy kismama tragédiájáról is írtak, akinek hasából kivágták a magzatát. Egy 12 éves autista kislányt a nagymamájával együtt raboltak el, azóta sincs hír róluk.

„Hallottuk, hogy Gázában a terroristák megerőszakolták a nőket, a kiskamaszoktól az idős asszonyokig mindenkit. A minap az izraeli elnök fotókat tett közzé, amin megkötözött gyerekeket látni, akiket élve elégettek. Voltak olyan összeégett maradványok, amikről csak a CT vizsgálat állapította meg, hogy valójában két embertől származnak – sorolta az AcNews-nak a szörnyűségeket a négygyermekes Hirschberg Kati.

Gyerekrajzok adnak erőt a katonáknak

A budapesti származású édesanya és férje 18 éve költözött Izraelbe, a 21 ezer lelket számláló kisvárosba, Givat Zeev-be. Kati a repülőtéren napi 12 órát dolgozik. Ha hazamegy, a gyerekei rajzolnak a katonáknak, vagy együtt tisztasági szerekből, zoknikból pulóverekből, tartós élelmiszerekből csomagokat állítanak össze. Hogy mire jók a gyerekrajzok? Erőt merítenek belőlük a katonák, kiragasztják azokat a tankok oldalára.

„Sajnos a 12 órás munka mellett nem tudok önkénteskedni. Mivel korábban a mentőszolgálatnál dolgoztam, szeretnék majd újra mentőautóba ülni és segíteni a bajbajutottakon. Addig is amint lehet, megyek vért adni” – folytatta Kati. Mint mondta, most Izrael arra vár, hogy a hadsereg bevonuljon a Gázai övezetbe.

„A lakóházak, iskolák, kórházak alatt alagutak húzódnak keresztül-kasul. Oda húzódtak be a terroristák. Azért kell a katonáinknak is bemenni a járatokba, hogy kifüstöljék őket. Az durva lesz. És hatalmas emberáldozattal jár a mi oldalunkról is. De amit meg kell tenni, azt meg kell tenni…”

Fel kell készülni a legrosszabbra

„A Hamász támadása óta nincs iskola – folytatta Kati. – A tízéves kislányomat próbáljuk távol tartani a háború részleteitől, még az utcára se mehet ki. A nagyobb gyerekek együtt nézik velünk a híreket. Dühösek, nem értik, hogyan történt ez meg. Próbálják feldolgozni a mérhetetlen gonoszságot, de ez nekünk, felnőtteknek sem megy. A mai napon azonosították az egyik kollégám lányát, akit eltűntként tartották nyilván. Kiderült, elrabolták, meghalt, őt épp ma temetik, este 10 órakor.”

Kati a munka mellett anyaként is próbál helytállni. Bevonja a gyerekeket a házimunkába, sokat beszélget, társasozik a családjával, közösen kutyát sétáltatnak. Mint mondja, több – az ország belsejébe menekített – magyar családdal is tartják a kapcsolatot. Mindannyian jól vannak. Úgy tudni, Izraelnek most körülbelül 1400 halottja, és 3 ezer sebesültje van. Mintegy 200 túszt ejtett a Hamász, 50-et pedig a kisebb terrorszervezetek. Szinte minden izraeli családnak van ismerőse, rokona, aki valamelyik szerettét gyászolja, aggódik az elrabolt családtagjáért.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!