ACNEWS

Adja a bankot a posta – többszörösére nő a limit

Posta / Fotó: shutterstock
Posta / Fotó: shutterstock
Jelentősen bővülhet a lakossági készpénzfelvétel elérhetősége, havonta 150 ezer forintot a postákon is lehetséges lesz felvenni.
Hirdetés
Ad image

Mint köztudott, 2014 februárjától a lakosság havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forintig költségmentesen vehet fel készpénzt a bankautomatákból. Most a postán a sor.

Annak érdekében, hogy az állampolgároknak minél szélesebb körben legyen lehetősége élni az ingyenes készpénzfelvétellel, a Nemzetgazdasági Minisztérium módosító indítványt nyújtott be. A javaslat arra irányul, hogy a jövőben a postákon is elérhetővé váljon az ingyenes készpénzfelvétel.

A minisztérium olyan módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága felé, amely a lakosság számára lehetővé teszi, hogy a jövőben a bankjegykiadó automaták mellett a postai ügyfél-kiszolgálási pontokon is ingyenesen felvehető legyen havonta két alkalommal, összességében legfeljebb 150 ezer forintnyi készpénz. A szolgáltatás a Posta elszámoló központot működtető intézmény által üzemeltetett POS-terminál útján válik elérhetővé – áll a közleményben.

A kormány döntése értelmében 2023 júliusától van lehetőség vásárlással egybekötött készpénzfelvételre, legfeljebb 40 ezer forintos értékben. Így a jelenlegi módosítás tovább növelheti a készpénzfelvétel lehetőségét. Ezáltal segítve és javítva azon településeken élők helyzetét és életminőségét, ahol nem elérhető bankautomata, de posta működik – írta az NGM.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés