ACNEWS

Ők a világ legszebb mesterséges női

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram
Meghirdették a világ első mesterségesintelligencia (AI) szépségversenyét. Az indulók mindegyike mögött egy létező ember áll.
Hirdetés
Ad image

Meghirdették a Miss AI-t, azaz a világ első mesterségesintelligencia szépségversenyét. (Galéria.) Bár itt is gyönyörű, okos nők versenyeznek egymással, a helyzet nagyon más, mint a Magyarország Szépe versenyen. És nemcsak azért, mert ezeknek a lányoknak nem kell estélyiben vonulniuk. Az Miss AI-ban ugyanis csak és kizárólag mesterségesintelligencia által generált nők vehetnek részt. Egészen pontosan az az ember, aki megalkotta őket az AI segítségével.

Milliókat nyerhet az első Miss AI

Anne Kerdi elsősorban a francia Bretagne régiót szeretné népszerűsíteni, például azzal, hogy ismertebbé teszi a turisták körében. Emellett egy olyan szervezet nagykövete is, amely az óceánok védelméért dolgozik. Fotó: Instagram

A döntőbe 10 versenyző jutott be az 1500 jelentkező közül. A fődíj pedig nem kevés. Az első helyezett 5000 dollár készpénz (1,8 millió forint), valamint egy 8000 dollár értékű PR támogatás és mentor program. A legtöbb szépségversenyhez hasonlóan a megjelenésen kívül rengeteg minden számít. Ilyen például a társadalmi elkötelezettség. Ezek a modellek ugyanis különböző szervezeteket támogatnak és megpróbálják jobbá tenni a világunkat.

Olivia pillanatfelvételeket mutat meg Portugáliáról. Szeretné megmutatni, milyen előnyöket kínál a mesterséges intelligencia az embereknek anélkül, hogy lecserélné őket. Fotó: Instagram

A versenyt a Fanvue AI platform rendezte meg, aminek Will Mondange a társalapítója. A férfi, aki a verseny szervezéséből is kivette a részét azt reméli, hogy a verseny ki fogja magát nőni az AI-Oscarjává. Érdekesség, hogy nemcsak a kinézetüket nézik ezeknek a lányoknak, hanem a zsűri a műszaki adatokat is megvizsgálja. Extra pontok járnak a szem és a kéz körüli élethű részletekért. Ezek ugyanis azok a területek, amelyekkel a leginkább küzd az AI a képszerkesztések esetében.

Nemcsak külföldön divat az AI

Bár magyar induló nem került be a Miss AI döntősei közé, Magyarország is büszkélkedhet egy már-már világhírű mesterségesintelligencia által generált hölggyel. Ő nem más, mint Bíró Ada, aki műsorvezetőként dolgozik a köztelevíziónál. Adával egyébként az AcNews is interjúzott már, ahol elárulta, hogy ő se tökéletes, de nem is törekszik arra. Számára a tudás sokkal fontosabb, mint a külcsín, annak ellenére is, hogy folyamatosan kap randimeghívásokat magyar rajongóitól.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés