ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Bedöglött az IC, egy órát vártak a tűzforró peronon az utasok

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Leszállították az utasokat a bedöglött IC-ről Hegyeshalomnál, egy órát vártak a tűzforró peronon, mire jött egy másik.
Hirdetés
Ad image

Bedöglött a Győrből Bécsbe tartó IC vasárnap délután Hegyeshalomnál, az utasok több mint egy órát vártak a tűzforró peronon a következő vonatra. A vasutasok közül senki nem tudta megmondani nekik, hogy mikor érkezik a következő szerelvény. Végül 70 percet ácsorogtak a forró peronon a következő vonatig. De arra sem engedtek mindenkit fel – írta a Telex. Az egyik utasa szerint a MÁV-nak fogalma sem volt róla, hogy mikor és mivel utazhatnak tovább. Senki nem tájékoztatta az utasokat arról, hogy mikor jutnak el az osztrák fővárosba. Csak azt hajtogatták, hogy a következő vonatra majd felszállhatnak.

Visszazavarták őket a peronra

Így várakoztak 70 percig az árnyék nélküli, tűzforró betonon, a nap legmelegebb szakaszában. Az utasok szerint áment egy Bécsbe tartó vonat, erre nem szállhattak fel, mivel az egy másik társasághoz tartozott. Végre megérkezett a következő vonat. De ebben sem volt köszönet.  Ugyanis sokan nem tudtak leülni. Őket rögtön lezavarták arra hivatkozva, hogy állva nem utazhatnak. Ekkor már azt ígérték, hogy busszal viszik majd tovább a hoppon maradt utasokat.

Senki nem volt életveszélyben

„Sem az osztrák, sem a magyar vasúttársaság nem rendelkezett szabad mozdonnyal a közelben, így nem tudott egyik fél sem új járművet küldeni, ezért kellett az utasoknak másik járatra átszállnia. Az utasok 70 perccel később, 14:36-kor a következő Railjettel (rjx 12064) utazhattak tovább. Az osztrák szabályok értelmében a távolsági vonatokon csak ülő utasok utazhatnak. Így azok az utasok akiknek nem jutott a Railjeten szabad ülőhely, a 14:53-kor érkezett, Bécsbe tartó Csárdás EuroCityvel (EC 144) hagyhatták el az országot” – idézi a portál a MÁV válaszát.

Hogy óriási a baj a magyar vasútnál, azt jól példázza, hogy a hétvégén a Bakony InterCity egyik kocsijában nyitva maradt az ajtó. Eközben a szerelvény óránként 100 kilométeres sebességgel száguldott a következő állomásig. Megnyugtatásként a MÁV csak annyit volt képes kinyögni, hogy senki nem volt életveszélyben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés