ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Berobban a pálinkaszezon – hukk

A jelek szerint különösen jó pálinkaszezonnak nézünk elébe. Többszázezer hektoliter várja a szomjas torkokat.
Hirdetés
Ad image

Jó pálinkaszezont ígér az idei gyümölcstermés. A szakmai szereplők az előzőnél kedvezőbb évre számítanak, a tavalyi visszaesés után az idén 600 ezer hektoliterfok feletti mennyiség várható – közölte az Agroinform.hu az MTI-vel. A legnépszerűbb pálinkagyűmölcs a barack, amiből tavalyhoz képest sokkal nagyobb mennyiség termett. De a többi gyümölcs esetében is kedvezőek a terméskilátások.

A népegészségügyi termékadó 2019-es bevezetése óta gyakorlatilag megfeleződött a pálinka kereskedelmi forgalma. 2019 előtt rendre 1 millió hektoliterfokot meghaladó vértékkel ellentétben tavaly 581 ezer hektoliterfok volt a mennyiség. Ez komoly kihívást jelent a szakmának. Azonban az idei termésmennyiség növekedése jó irányt jelent abba az irányba, hogy a szektor kilábaljon a múltévi ménypontból.

A közleményben kitértek arra is, hogy az elmúlt 10 évben nőtt a magánfőzés népszerűsége, a bejelentett főzőberendezések száma, illetve a magánfőzés keretében előállított párlat mennyisége. A bejelentett magánfőző berendezések száma Magyarországon ma több mint 30 ezer.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18+

Felnőtt tartalom

Elmúlt már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!