ACNEWS

Ebben a kis faluban drágább az ingatlan mint Budán

foto: illusztráció / pixabay
foto: illusztráció / pixabay
Egy magyar-osztrák határmenti településen a legdrágább az átlagos négyzetméterenkénti lakásár az országban.
Hirdetés
Ad image

Zsirán magasabb volt az eladott lakások átlagos négyzetméterára, mint Budán. A magyar–osztrák határ menti községben ez jóval meghaladja az egymillió forintot. A Pest megyei Majosházán is egymillió fölé húzta az átlagot néhány új tranzakció. A legolcsóbban Nógrád vármegyében vehetünk lakást. Itt a fajlagos ár ötöde a fővárosiénak – derül ki az országos ingatlanadattárból.

Budapesten az eladott lakóingatlanok átlagára 2022-ben négyzetméterenként 848 ezer forint volt. Ezen belül a legdrágább az V. kerület, 1 millió 228 ezer forintos négyzetméterárral. A Központi Statisztikai Hivatal ingatlanadattárából, amelyben több évre visszamenőleg és településekre lebontva közzétették az ingatlanárakat, az derül ki, hogy 2015-ben még 487 ezer forintos átlagárat mértek a belvárosban.

Egymillió forinton felüli az átlagár a budai I., a II. és a XII. kerületben. A legdrágább utca a hegyvidéki Költő utca az eladott lakások ára alapján, csaknem 2,5 milliós négyzetméterárral – írja a 24.hu.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Zsira községben, átlagosan 1 millió 176 ezer forint/négyzetméter áron adtak el nyolc lakást.

A fővárosban a legalacsonyabb fajlagos árat a XXIII. kerületben, Soroksáron mérték. Az 591 ezer forint azonban több mint háromszorosa a 2015-ös 181 ezer forintnak. Itt a legolcsóbb ingatlanokat a Táncsics Mihály utcában adták el, 453 ezer forint/négyzetméter áron. Ez is 14-szer magasabb átlagár, mint amennyiért tavaly a Nógrád megyei Dejtáron (32 ezer forint/négyzetméter) elkeltek lakóingatlanok.

Az ingatlannet.hu kínálatában jelenleg mintegy kétszáz, V. kerületi, eladó lakásból a legalacsonyabb irányár 23,9 millió forint. Ennyit kérnek egy Petőfi Sándor utcai 9 négyzetméteres, „irodaként nyilvántartott, de lakhatásra is alkalmas mikrogarzonért.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés