ACNEWS

Kényszerleszállás Bécsben – füst árasztotta el a fedélzetet

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Újabb bécsi repülővel voltak gondok. Az Austrian Airlines egyik gépén felszállás után irtózatos füst kezdett el terjengeni.
Hirdetés
Ad image

Alig egy nappal a drámai jégeső okozta kár előtt, amely az AUA egyik repülőgépét érte Bécs megközelítés közben, egy másik incidens is történt az Austrian Airlines repülőgépének fedélzetén. Az utastérben lévő füst miatt egy Airbusnak közvetlenül a felszállás után kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Az incidens június 8-án történt a Bécsből Schwechatból Zürichbe tartó OS561-es járaton. Az Airbus A320-as – ugyanaz a típus, amelyik a jégesőjáratban is érintett volt – reggel 7 órakor szállt fel. De emelkedés közben olyan füst volt az utastérben, hogy a pilótáknak vissza kellett fordulniuk – írja a krone.at.

Az utasok „büdös zoknikra” emlékeztető szagnak írták le a fedélzeten lévő szagot – számolt be Patrick Huber repülési újságíró az Austrian Wings online portálon. Lehetséges, hogy a kabin levegője motorolaj-maradványokkal – egy erősen mérgező anyaggal – volt szennyezve. Az AUA repülőgépének ezért mindössze 17 perccel a felszállás után kényszerleszállást kellett végrehajtania Bécs-Schwechatban. Senki sem sérült meg, a repülőgépet kivonták a forgalomból és műszaki vizsgálatnak vetették alá.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés