ACNEWS

2024. July 04.   |   Ulrik napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Lángol a magyarok kedvence: evakuálni kellett a turistákat

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Második napja lángol a turistaparadicsom, ami miatt evakuálni kellett az odalátogatókat és a helyieket is.
Hirdetés
Ad image

A görög tűzoltók második napja küzdenek a lángokkal Kos szigetén. A lángok éjjelre elérte a helyi településeket is a tengerparton, így a turistákat és a helyieket evakuálni kellett. Az emberek sportközpontokban és más helyszíneken húzták meg magukat az este. Az erdőtűz ma reggelre szerencsére alábbhagyott. A Reuters hírei szerint az épületekben nem keletkezett kár és szerencsére halálos áldozatról se lehet tudni.

A tűzoltóság arról számolt be, hogy több mint 100 helikopterrel küzdenek a tűz ellen, hogy megakadályozzák azok újbóli fellángolását. Az eset nem egyedi Görögországban. Csak a hétvégén több tucat tűz ütött ki országszerte, köztük kettő Athén közelében. Kíriakos Mitsotakis görög miniszterelnök hétfőn mindenkit arra figyelmeztetett, hogy az elhúzódó szárazság miatt egész nyáron várhatóak hasonló esetek.

A katasztrófavédelem vízszállító repülőgépek segítségével ma Híosz és Kréta szigetén is az erdőtüzek megfékezéséért küzdöttek, amik az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a kelet-mediterrán országban. A tudósok az éghajlatváltozással hozzák összefüggésbe a természeti katasztrófákat. Szerintük a forróbb, szárazabb és szelesebb időjárás növelte az erdőtüzek gyakoriságát és intenzitását.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés