ACNEWS

Magyaroktól rettegnek a románok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A szomszéd nagyon veszélyesnek tartja a magyarokat. Kiderült az is, hogy alig minden második ember védené meg a hazáját.
Hirdetés
Ad image

Az Inscop közvélemény-kutató által a New Strategy Center megrendelésére készített felmérés szerint a románok 8,6 százaléka véli úgy, hogy a magyarok veszélyt jelentenek az országra nézve. Az első helyen az oroszok végeztek 56,4 százalékkal, míg a harmadik helyen az USA a 8,2 százalékával. Ezután jön Kína 6,6 százalékkal, majd Ukrajna 4 százalékkal.

A felmérés során arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók hajlandóak lennének-e megvédeni az országot, ha azt fegyveres támadás érné. Erre a megkérdezettek 50,5 százaléka válaszolt igennel, 11,8 százalék inkább elbújna, 19,4 százalék emigrálna, 5,6 százalék alkalmatlanságot bizonyító orvosi igazolást szerezne, 4,7 százalék pedig más módon bújna ki a katonai szolgálat alól – írja a kronikaonline.ro.

A kutatók kíváncsiak voltak arra is, hogy a románok kit tartanak felelősnek a gázai háborúért. A megkérdezettek 35,7 százaléka a Hamászt, 9,6 százaléka az Egyesült Államokat, 9 százaléka Izraelt, 7,1 százaléka az arab országokat, 6,6 százaléka Oroszországot, 4,2 százaléka pedig Iránt tartja felelősnek.

Azt is megkérdezték, hogy az ukrajnai háborúban mely államnak lehet a legnagyobb szerepe: a megkérdezettek 49,8 százaléka Oroszországot, 14,6 százalék az Egyesült Államokat, 8,8 százalék Ukrajnát, 4,6 százalék a NATO-t, 2,9 százalék pedig az EU-t tartja felelősnek. Emellett a válaszadók többsége úgy véli, hogy Ukrajna nyeri meg a háborút, és hogy az oroszoknak vissza kellene vonulniuk. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés