ACNEWS

Mától megbénul a záhonyi határárkelő – VIDEÓ

Pokoli helyzet várható mától a záhonyi határátkelőn Fotó: ATV Híradó
Pokoli helyzet várható mától a záhonyi határátkelőn Fotó: ATV Híradó
Elege lett a magyar fuvarozóknak is az ukrán áruszállítókból, akik visszaélnek az Európai Unió jóindulatával. 
Hirdetés
Ad image

Az Európai Unió a háborús helyzetre való tekintettel engedélyezte az ukrán áruszállítóknak az uniós piacon történő megjelenést. Mint azt az AcNews megírta, ebből lett elege a hazai kamionosoknak. Hétfőn 10-kor blokád alá vonták a záhonyi határátkelőt. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára azt mondta: tarthatatlan a helyzet, az ukrán áruszállítók megjelenése az uniós piacon több száz magyar vállalkozást hozott lehetetlen helyzetbe. Már most 22 kilométeres a sor. A figyelemfelkeltő akciójuk év végéig is eltarthat Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.

„A demonstrációra készülő fuvarozók az engedélyt megkapták a rendőrségtől. Alapvetően nem olyan típusú blokádot kell elképzelni, hogy teljesen le fogják zárni a forgalmat, hiszen erre engedélyt sem kaptak, hanem valamilyen típusú forgalomlassítás az, amit ők szeretnének” – idézte az atv.hu

Árvay Tivadar ATV Híradónak adott nyilatkozatát. A főtitkár hangsúlyozta: a magyar fuvarozók gyakorlatilag megszűntek létezni az ukrán-magyar kétoldalú szállításokban, és az Európai Unión belüli fuvarozások tekintetében is. A januári brutális üzemanyag-áremelés pedig további versenyhátrányt jelent a magyar fuvarozóknak. A híradóban elhangzott: nemcsak a magyarok, de a szlovákok és a lengyelek sem tudnak működni és versenyezni. Ott is demonstrációra készülnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés