ACNEWS

Mit jelent a sárga bója a Balatonon? Sokba kerül, ha nem tudja

Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
Fotó: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
Kikerültek a sárga bóják a balatoni települések vízpartjaihoz. Ezzel pedig beindult a ragadozószezon.
Hirdetés
Ad image

Helyszínenként 6 db, nagy sárga bója jelöli azt a hajózás elől elzárt téglalap alakú területet, ahol a Balatoni Horgászrend 44. pontja szerint tilos horgászni, behajózni, vagy akár kívülről bedobni is.

Akik ezt mégis megsértik, egyrészt vízi közlekedési szabályt szegnek, amelyért jelentős pénzbírságra számíthatnak, másrészt a horgászrend megszegése miatt bevonják halfogásra jogosító okmányaikat – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkozási Nonprofit Zrt.

Tegnap oldották fel a szigorúbb horgászati tilalmat, ugyanis most már műcsalit és csalihalas felszerelést is bevethetnek a parti, illetve a csónakkal közlekedő horgászok. Ezzel együtt feloldották a süllő, a balin, a sügér és a csuka tilalmát is, tehát beindult a ragadozó szezon.

Felhívták a figyelmet a naponta elvihető 3 db süllőre, melyből a 70 cm-t elérő vagy meghaladó példány napi 1 db lehet, illetve a Horgászrend 22. pontjára, amely előírja, hogy a „fogási napló pontos vezetése kötelező. A beírt tömeg (kg) értékek pontosságáért a horgász felelős. A beírt és a valós tömeg közötti eltérés esetén a területi jegy bevonásra kerülhet. Az 5 kg-ot elérő vagy meghaladó fogassüllő kg értékét a beírással egyidőben kötelező bekarikázni az éves kvóta egyértelmű nyomon követhetősége érdekében.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés