ACNEWS

2024. May 04.   |   Flórián, Mónika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Munkásokat tiltottak ki az állami szektorból

Fotó: shutterstock
Fotó: shutterstock
A mai naptól kezdve tilos lesz az állami szektorban vendégmunkásokat alkalmazni. Ez minden szektorra vonatkozik, amire az állam befolyással van.
Hirdetés
Ad image

Tegnap este jelent meg a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amelynek értelmében keddtől tilos lesz vendégmunkásokat alkalmazni az állami szektorban.

„Magyarország területén beruházás megvalósítása céljából kiállított munkavállalási célú tartózkodási engedély, foglalkoztatási célú tartózkodási engedély, valamint vendégmunkás-tartózkodási engedély alapján ezentúl nem lehet foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létrehozni a kormány, illetve a kormány tagja közvetlen vagy közvetett irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervnél” – áll a rendeletben.

Ez minden olyan gazdasági társaságra is vonatkozik, amely felett az állam közvetlen vagy közvetett többségi befolyással rendelkezik, és költségvetési szerv tulajdonosi joggyakorlása alatt áll, ideértve ez utóbbiak leányvállalatait, sőt azok leányvállalatait is. Ez alól csak „nyomós indok esetén” adhat mentesítést az illetékes miniszter kezdeményezésére a kormány által kijelölt személy. Az intézkedés nem érinti a már kiadott engedélyeket.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés