ACNEWS

Náci szimbólum miatt került bajba a német labdarúgó válogatott

fotó: Pixabay
fotó: Pixabay
A német labdarúgó-válogatott bejelentette, hogy az új mezén szereplő négyes számot áttervezik, mert nagyon hasonlít a náci SS-egységek által használt logóra.
Hirdetés
Ad image

A személyre szabott német Adidas mez nagy felháborodást váltott ki. Sokan azt mondják, hogy a 44-es a hírhedt SS „villámok” szimbólumára hasonlít, Michael König történész pedig „nagyon megkérdőjelezhetőnek” nevezte a dizájnt.

Fotó: DailyMail

Az SS-egységek voltak a leginkább felelősek a nácik által a második világháború alatt elkövetett emberiség elleni bűnökért. Az SS-tagok feladatai közé tartozott a koncentrációs táborok irányítása, ahol zsidók és más emberek millióit ölték meg.

Az új szerelés, amelyet a júniusi és júliusi Európa-bajnokság előtt mutattak be, a múlt hónapban, a Franciaország elleni 2-0-s barátságos győzelem során debütált.

„A DFB ellenőrzi a 0-9-es számokat, majd az 1-26-os számokat, és benyújtja az UEFA-nak felülvizsgálatra. Egyik érintett fél sem látta a náci szimbolizmus közelségét a mezterv kialakításának folyamatában. Mindazonáltal nagyon komolyan vesszük az észrevételeket, és nem akarunk vitáknak teret adni… a 4-es számra egy alternatív dizájnt fogunk kidolgozni, és egyeztetni fogunk az UEFA-val” – áll a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) közleményében.

A 44-es számot a lehető leggyorsabban letiltjuk. Ellenezzük az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, az erőszak és a gyűlölet minden formáját’” – mondta Oliver Bruggen, az Adidas szóvivője.

Németország lesz a házigazdája a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságnak, amelyet idén nyáron rendeznek meg 10 különböző városban – írja a DailyMail.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés