ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Összeomlik a magyar üzemanyagpiac a jelek szerint

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
A hazai üzemanyagárak akár a tavaly decemberi szintre is visszaeshetnek, ami a töltőállomásokon is megmutatkozik.
Hirdetés
Ad image

Összeomlás vár a hazai üzemanyagpiacra a legfrissebb hírek szerint, a tavalyi szintre eshet a benzin és a gázolaj ára. Ugyanis a Bloomberg beszámolója szerint kedden délutánig az északi-tengeri Brent olaj ára 4 százalékkal, hordónként 74,5 dollárra csökkent. Míg az amerikai WTI olaj jegyzése 3,3 százalékos esést követően 71,2 dollárra zuhant. A Világgazdaság hozzátette, hogy mindkét üzemanyagtípus most először érte el a tavaly december óta mért legalacsonyabb napon belüli árat.

Az amerikai gazdasági portál szerint a kereskedők attól tartanak, hogy a világ két legnagyobb gazdaságában, Kínában és az Egyesült Államokban csökken a kereslet. Ezek az aggodalmak már fontosabbá váltak, mint a geopolitikai kockázatok, amelyek magas szinten tartanák az árakat. Ráadásul a kínálat is emelkedik, miközben a kereslet tovább csökken – írja a Mandiner.

A kiszivárgott hírek szerint az OPEC+ országai várhatóan naponta 180 000 hordóval növelik a kitermelést a következő hetekben. ugyanakkor az Origo emlékeztet rá, hogy tegnap tovább csökkent Magyarországon a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 2 forinttal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés