ACNEWS

Pénzéhes plébánosokat vert át a szélhámos

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A csaló különböző vallási felekezethez tartozó plébánosokat egy nemlétező örökség ígéretével vert át, és így szerzett pénzt.
Hirdetés
Ad image

A férfi – akit korábban 15 egyházi személy hasonló módszerrel történt megkárosítása miatt ítéltek el – a megélhetését abból biztosította, hogy magát valótlanul szlovák közjegyzőnek kiadva e-mailen egyházi személyeket keresett meg.

Az üzenetekben a szélhámos azt állította, hogy egy elhunyt a végrendeletében a vagyonát az egyházközösségre, vagy annak egy képviselőjére hagyta. A férfi, hogy bizonyítsa igazát, hamis közokiratokat magyar, szlovák állami címeres, fejléces és bélyegzős közjegyzői vagy bírósági okiratokat küldött. Ezután olyan ürüggyel, hogy az örökség átvételéhez még különböző díjak, illetékek, fordítási, közjegyzői és egyéb költségek megfizetése szükséges, a plébánosoktól különböző nagyságú pénzek átutalását kérte.

Jelen ügyben egy német, egy belga, valamint egy ukrán plébánost igyekezett a fenti módszerrel megtéveszteni, tőlük két esetben összesen közel másfél millió forintot csalt ki, a harmadik sértett nem utalta át a tőle kért 200 eurót, hanem leveleit válasz nélkül hagyta.

A járási ügyészség a szélhámost 3 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, 16 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és 3 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádemeléskor a korábbi ügyében vele szemben kiszabott, 6 éves börtönbüntetését töltő férfi újabb bűnösségéről a Váci Járásbíróság fog dönteni – írj az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés