ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rettegnek a bécsiek: migránsbandák háborúja dúl a városban

Bécs / Fotó: Shutterstock
Bécs / Fotó: Shutterstock
Bandaháború tombol Bécsben egy csecsen támadás után. A helyszínt ismerők további eszkalációra figyelmeztetnek.
Hirdetés
Ad image

A zavargásokat egy 30 éves férfi megtámadása váltotta ki Favoritenben. A csecsen gyökerekkel rendelkező osztrákot egy júniusi, bandák közti „béketárgyalás” során szúrták meg – súlyos sérüléseket szenvedett a nyakán, a felsőtestén és a nemi szervén. „Szíriaiak voltak – és megtorlásként a csecsenek most minden arabot leszúrnak” – mondta egy bennfentes.

Három egymást követő éjszakai erőszakos cselekmény után Bécsben még mindig riadt a hangulat. A rendőrség nagy létszámmal járja a várost, és szeretné helyreállítani a békét és a rendet. A szerda esti összehangolt akcióban különösen a 6-os metróvonal melletti területet vették célba – írja a krone.at.

Többek között Floridsdorfban is történt egy letartóztatás. Dietmar Berger ezredes kifejtette: „Kedd óta számos akció zajlik, amelyeknek preventív és akut hatásuk van. A Cobra és a WEGA munkacsoportok megerősítik az egységeket”. A brigittenaui vad lövöldözések után a rendőrség minden eshetőségre felkészült. Egyelőre azonban a nyomozás nehézkesnek bizonyul. A bandaterror gyanúsítottjai és áldozatai hallgatnak.

Mindennek ellenére most ismét „béketárgyalások” folynak a bandák között.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés