ACNEWS

Saját ezredesei akarták megöletni Zelenszkijt

Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Zelenszkij / Fotó: Shutterstock
Az ukrán titkosszolgálat azt állítja, hogy meghiúsította az Oroszország által Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen tervezett merényletet, és letartóztatott két gyanúsítottat.
Hirdetés
Ad image

„Felszámolták az orosz titkosszolgálat, az FSZB által irányított ügynökhálózatot, amely az ukrán elnök elleni merényletet készítette elő” – jelentette ki az ukrán belügyi hírszerző szolgálat, az SBU.

Letartóztattak két ukrán ezredest, akik magas rangú állami tisztségviselők védelméért felelősek. Azzal vádolják őket, hogy titkos információkat adtak át Oroszországnak. Az SBU szerint a támadási tervek az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kijlo Budanov, valamint a politika és a hadsereg más „magas rangú képviselői” ellen is irányultak.

Az ukrán titkosszolgálat szerint a csoport tervei arra irányultak, hogy Zelenszkij elnök biztonsági szolgálatához közel álló katonákat toborozzanak, hogy „túszul ejtsék és megöljék”. A hálózat egyik tagja drónokat és robbanóanyagokat szerzett be – írja a krone.at.

közel álló katonákat toborozzanak, hogy „túszul ejtsék és megöljék”. 

Oroszország az ukrajnai offenzíva kezdete óta célkeresztben tartja Zelenszkijt. Kijev szerint már több merényletkísérletet követtek el az elnök és más ukrán kormányképviselők ellen. Áprilisban Lengyelországban letartóztattak egy férfit, aki merényletet tervezett Zelenszkij ellen. Augusztusban az ukrán titkosszolgálat egy nő letartóztatásáról számolt be, akit azzal vádoltak, hogy támogatta Oroszországot a Zelenszkij elleni merénylet kitervelésében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés