ACNEWS

Szökött amerikai katonát fogtak el Oroszországban

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A Dél-Koreában állomásozó őrmester egy kitérőre ugrott át Vlagyivosztokba a szeretőjéhez. Végül orosz börtönben kötött ki.
Hirdetés
Ad image

A múlthéten vettek őrizetbe egy amerikai katonát Oroszországban. Gordon Black őrmester Dél-Koreában állomásozott, onnan kellett volna hazatérnie Texasba. A 34 éves katona azonban gondolt egyet és nem hivatalos ügyben átugrott Oroszországba, hogy ott meglátogassa szeretőjét. Az NBC News információi szerint a felettesei engedélye nélkül hozta meg ezt a döntést. Vagyis valójában megszökött.

Black rendben meg is érkezett Vlagyivosztokba, ahol azonban nem sokáig élvezhette a friss levegőt. A katonát ugyanis hamar letartóztatták, miután a vád szerint kirabolt egy nőt a város kikötőjében. Arról nincsenek hírek, hogy a szeretőjét lopta-e meg, vagy csak egy utcán sétáló hölgyet. „A katonát csütörtökön vették őrizetbe. Az Orosz Föderáció értesítette az Egyesült Államok külügyminisztériumát a bécsi egyezmény szerint eljárva. A hadsereg ezután a vétkes családjának is jelezte az esetet. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma megfelelő konzuli támogatást nyújt minden katonának Oroszországban. Az ügy érzékenységére tekintettel jelenleg nem tudunk több információt elárulni.” – számolt e Cynthia O. Smith, az amerikai hadsereg szóvivője.

Michael McCaul képviselő, az R-Texas külügyi bizottságának elnöke arról számolt be, hogy ezek a hírek rendkívül aggasztóak. „Putyin régóta tart túszul amerikai állampolgárokat. Ezúton szeretnék mindenkit arra figyelmeztetni, hogy nem biztonságos Oroszországba utazni.” – kommentálta a képviselő az esetet. Az eset után a védelmi minisztérium a Pentagon személyzetének utazását is korlátozza, miután Black csak az egyike az Oroszországban fogvatartott amerikaiak egyikének.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés