ACNEWS

Szlovákia szemet vetett Kárpátaljára

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A szlovák politikus azon elmélkedik, hogy a Kárpátaljai lakosság, ’bizonyára szívesen’ csatlakozna az országához, ha felosztják Ukrajnát.
Hirdetés
Ad image

„Ha a jövőben Ukrajna egyes régióinak lakossága más államok részévé kíván válni, Szlovákiának támogatnia kell a demokratikus akaratot” – mondta Milan Uhrik szlovák EP-képviselő, aki azt is hozzátette, hogy nem is olyan rég Kárpátalja a Szlovák Köztársasághoz tartozott, és a mai napig kulturálisan nagyon közel áll Szlovákiához.

„Kérdés persze, hogy a lakosság továbbra is Volodimir Zelenszkij kormányához és a tengerentúli tanácsadóihoz akar-e tartozni, esetleg egy másik ország részévé válni. Talán egy nap az emberek felteszik maguknak ezt a kérdést” – mondta a politikus.

Ukrajna felosztásával kapcsolatban számos sajtóhír jelent meg az elmúlt hónapokban, és a Tucker Carlsonnak adott interjúban Vlagyimir Putyin is leszögezte, hogy a Kárpátalján élő magyarok szerinte vissza akarnak jutni a történelmi országukhoz, igaz, erről ő személy szerint soha nem beszélt Orbán Viktorral – írja a Mandiner.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés