ACNEWS

2024. September 17.   |   Zsófia napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Verik az orvosokat és az ápolókat a kórházi betegek és a rokonok

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Rettegnek az orvosok és az ápolók, mert az erőszakos cselekmények száma óriási mértékben megnövekedett.
Hirdetés
Ad image

Terjedt a félelem az orvosok és ápolószemélyzet elleni fizikai és verbális erőszak hatalmas növekedése miatt. Az olasz egészségügyi dolgozók részéről ezért egyre hangosabb az igény a rendőrség és a katonaság bevetésére.

Múlt héten a dél-olaszországi Foggia városában egy orvosokból és ápolókból álló csapatnak el kellett barikádoznia magát egy szobában, hogy elmeneküljön egy műtét közben meghalt fiatal nő feldühödött rokonai és barátai elől. Az olasz média szerint a család a kórházi személyzetet hibáztatta a 23 éves nő haláláért. Egy kórházi tisztviselő azt mondta, hogy a kórház és az igazságszolgáltatás vizsgálja a halálesetet – számolt be róla a krone.at.

A közösségi médiában és a híroldalakon olyan képek terjedtek el, amelyeken az látható, hogy a kórház néhány dolgozója egy kanapét és egy komódot lökdös, hogy biztosítsa az ajtót, mert a feldühödött hozzátartozók meg akarták verni őket. Közben ugyanebben a kórházban két másik támadás is történt: egy 18 éves beteg vasárnap késő este három ápolót bántalmazott a sürgősségi osztályon, hétfőn pedig egy beteg fia két ápolót és egy biztonsági őrt ütött meg. A kórház igazgatója a sürgősségi osztály bezárásával fenyegetőzött.

Az egészségügyi minisztérium szerint tavaly több mint 16 000 támadás történt az egészségügyi személyzet ellen

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés