ACNEWS

Kéthónapos kisbabát ölt meg a viharban letört faág

Illusztáció / Fotó: MTI-illusztráció
Illusztáció / Fotó: MTI-illusztráció
Tomboló a vihar vonult végig Belgiumban, az óránként 100 kilométeres széllökések Brüsszelben egy csecsemő halálát okozták.
Hirdetés
Ad image

Egy kisbabára rázuhant a viharban letört faág, a két hónapos gyermek életét már nem lehetett megmenteni. A kedd esti ítéletidő elképesztő pusztítást okozott Brüsszelben és Belgiumban. Az orkánerejű szelet heves esőzés kísérte, ami villámárvizeket, áradásokat okozott. A hömpölygő víz aluljárókat öntött el, fákat csavart ki, ágakat szakított le. Több utat és számos aluljárót lezártak a forgalom elől. A tömegközlekedés több vonalon megszakadt – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió.

Levitte a szél a templom tetejét

Egy bevásárlóközpont teteje beszakadt a kelet-flandriai Brakelben, két embert ki kellett menteni a romok alól – erősítette meg Stefaan Devleeschouwer, a település polgármestere. Heffen településen a helyi templom tetőzetét teljes egészében elsöpörte a szél. Eközben Albánia déli részén fekvő Dropull település környékén viszont erdőtüzek pusztítanak. Az Európai Bizottság közlése szerint Albánia segítségkérését követően Görögország ajánlott fel négy speciális repülőgépet.

Jön az EU tűzoltórepülőgép-flottája

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztost idézte az Agroinform, aki szerint az erdő- és bozóttüzek nem ismernek határokat. Ezért az EU tűzoltó-repülőgépeket biztosít Görögországból, hogy támogassa az albán hatóságok munkáját. Lenarcic ennek kapcsán közölte, hogy az EU tűzoltórepülőgép-flottát készített fel Európa-szerte a nyár folyamán esetlegesen jelentkező erdő- és bozóttüzek megelőzésére, oltására.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés