ACNEWS

Megszámolták: Biden idén már 148-szor hibázott

Joe Biden / Fotó: Shutterstock
Joe Biden / Fotó: Shutterstock
A 81 éves amerikai elnöknek alaposan meggyűlik a baja a beszédeivel. Jópárszor összeakad a nyelve, de sokszor már nem is azt mondja, amit kellene.
Hirdetés
Ad image

A Fehér Ház minden alkalommal közzéteszi a hivatalos átiratot, amikor az elnök beszédet mond vagy kérdésekre válaszol. A kommunikációs munkatársak gyakran javítják, kiegészítik vagy megváltoztatják Biden hivatalos kijelentéseit, hogy azok összhangban legyenek akár a Fehér Ház hivatalos politikájával, akár egyes esetekben a valósággal. Több esetben a hivatalos nyilatkozatokat viszont úgy kellett megváltoztatni, hogy pontosan az ellenkezőjét közvetítsék annak, amit Biden valójában mondott.

A Daily Caller jelentése azt is megállapítja, hogy Biden legalább 118 nyilatkozatban, beszédben vagy megjegyzésben 148-szor botlott a saját nyelvébe január 1. és április 24. között. Jelentősen több nyilvánvaló hibát kellett kijavítani, mint kifejezetten helytelen tartalmat.

Más szóval, olyan szavakat vettek fel a jegyzőkönyvbe, amelyeket az elnök nem mondott, de amelyeket a Fehér Ház munkatársai szerint el kellett volna mondania. Egy példa: „Az én amerikai mentőcsomagom révén – amely ellen minden amerikai szavazott”. Az amerikai helyett azonban azt kellett volna mondania, hogy republikánus.

Biden összesen 20 alkalommal mondta rosszul személyek, helyek és csoportok nevét vagy címét. Az amerikai elnök 12 alkalommal tévesztette össze az elért eredményeinek számait, összekeverte az ezrek, milliók, milliárdok és trilliók közötti különbséget – írja a lap

Egy másik példa: „Amióta hivatalban vagyok, 14 millió új munkahelyet teremtettünk – csak Észak-Karolinában 440 új munkahelyet teremtettünk”. A 440 ezer helyesebb lett volna.

Ezen kívül Biden gyakran keverte össze a névmásokat, és néha „ő” helyett „mi”-t mondott, amikor például elődjére utalt. Ezt 13 alkalommal javították ki a Fehér Ház átirataiban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés