ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Nyaralók figyelem: sztrájkolnak az olasz tengeri strandok

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Fokozódik az olaszországi strandengedélyek körüli vita. Az üzemeltetők augusztus 9-én sztrájkolni akarnak. A napernyők és a nyugágyak elzárva maradnak.
Hirdetés
Ad image

Aki jelenleg Olaszországban nyaral, hamarosan zárt strandokkal szembesülhet. Az engedélyek körüli vita miatt a strandok üzemeltetői sztrájkkal akarnak fellépni, sőt, bezárással fenyegetnek.

Évtizedekkel ezelőtt az olasz állam olyan hadirokkantaknak adott engedélyeket egyes partszakaszokra. Azóta a családjuk kezében vannak, mivel a koncesszió automatikusan megújul. Ez azonban most megváltozik. Egy uniós irányelv előírja, hogy az üzemeltetési engedélyeket Európa-szerte ki kell írni, és az odaítélési folyamatot át kell szervezni és átláthatóvá kell tenni. A bérelt partszakaszok üzemeltetői nem akarnak beletörődni ebbe.

A tengerparti vállalkozások szakszervezeti szövetsége (FIBA) most bejelentette, hogy augusztus 9-én tiltakozó akciót indít. Ezen a napon a napernyők, napozóágyak, strandbárok és kioszkok két órán át zárva maradnak. A résztvevő olaszországi strandfürdők reggel 7.30 helyett csak 9.30-kor nyitnak ki.

Az akció célja, hogy „véget vessenek a kormány tétlenségének az ágazatban kialakult kaotikus helyzettel szemben” – olvasható a FIBA sajtóközleményében. Ha a sztrájkok nem járnak eredménnyel, további tiltakozó akciókat terveznek. Augusztus 19-én például a strandok sem fognak kinyitni 10.30-ig – írja a heute.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés