A paprika vitamintartalma nagyon magas. Emiatt kifejezetten előnyös a mindennapi fogyasztása. Ugyan mindegyik fajtája egészséges, a tápanyag tartalmukban azonban eltérés van.
A német Táplálkozási Kompetencia Központ (KErn) szerint a piros paprikának a leghosszabb az érési ideje, ezáltal több C-vitamint és béta-karotint tartalmaz a többinél. A piros színű paprikában C-vitaminból 140 mg van 100 grammban, a sárgában csak 120-130 mg, a zöldben pedig 115 mg.
Béta-karotinból a piros átlagosan 2,1 mg-ot, a zöld 0,5 mg-ot, a sárga már csak 0,135 mg-ot tartalmaz. K-vitaminból viszont a zöld paprikában van a legtöbb: 0,014 mg található benne, míg a piros és a sárga paprikában csak 0,005 mg – írja a Rizikométer.
A KErn szerint mindez azonban nem jelenti azt, hogy csak piros paprikát kellene fogyasztanunk. A legfontosabb, hogy sokféle gyümölcsöt és zöldséget együnk, és a szezonnak megfelelően váltogassuk ezeket.