ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Véresre verte a kínai férfi a bokszolónőt, olimpiai bajnok lett

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Újabb botrány a párizsi olimpia döntőjében: a DNS-se, testfelépítése alapján egyértelműen férfi Lin Jü-tin legyőzte lengyel riválisát.
Hirdetés
Ad image

Véresre verte lengyel női ellenfelét az 57 kilós súlycsoport  döntőjében a férfi DNS-sel rendelkező kínai Lin Jü-tin, és pontozásos győzelemmel olimpiai bajnok lett. Ezzel Párizsban ő a második férfi olimpiai bajnok, aki nőkkel küzdött meg az ökölvívó arénában.

Mint azt az AcNews megírta, a magyar ökölvívó, Hámori Luca is egy férfi ellen bokszolt a negyeddöntőben. Végül a ringben őt búcsúztató Imane Helif is olimpiai bajnok lett. Ahogy Lucának Helif ellen, úgy a lengyel Julia Szeremetának sem volt esélye a férfi versenytársa ellen.

Az ilyen összecsapások életveszélyesek, a ringben bűn egymással összeengedni a férfiakat és nőket. Ezt a legismertebb plasztikai sebész, doktor Seffer István nyilatkozta lapunknak. Jól példázza ezt a lengyel Julia esete is. Aki vérző arccal hagyta el a küzdőteret. Egyébként ahogy Imane Helifet, úgy Lin Jü-Tint is kizárták a tavalyi újdelhi világbajnokságról. Ugyanis mindketten megbuktak a nemi teszten – írta az Origo. A kínai első meccse után ellenfele elsírta magát, Helif esetében is ez történt korábban. Az elődöntőben pedig rendkívül sportszerűtlenül bokszolt a török Esra Yildiz Karaman ellen, ugyanis „Állj!” után kétszer is hátulról ütötte meg riválisát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés