ACNEWS

Aggódnak a hívők: kibírja-e a pápa a húsvét terheit

Ferenc pápa influenzaszerű tünetekkel küszködik fotó: Pixabay
Ferenc pápa influenzaszerű tünetekkel küszködik fotó: Pixabay
A 87 éves Ferenc pápa állapota ellenére is szeretne minden hivatalos ünnepségen részt venni az ünnepek alatt.
Hirdetés
Ad image

Ferenc pápa vezette a március 24-i virágvasárnapi misét a Vatikánban. Ekkor 25 ezer hívő gyűlt össze, hogy megáldják az olajágat és meghallgassák a katolikus egyház vezetőjének szavait. Azonban csalódniuk kellett a híveknek. A 87 éves Ferenc az utolsó utáni pillanatban a betegsége miatt lemondta a szentmisét.

Ennek ellenére szoros program vár a gyengélkedő Ferencre. A Vatikán tájékoztatása szerint ugyanis ő vezeti a húsvéti virrasztást szombaton a Szent Péter-bazilikában. Majd vasárnap 10 órától a hagyományokhoz hűen a Szent Péter téren tartja meg a húsvéti istentiszteletet. Ezután következik az apostoli áldás, az Urbi et Orbi. Ennek során a pápa megáldja Rómát és a világot a Szent Péter-bazilika erkélyéről.

Nagypénteken, este 9 után indul a colosseumi keresztút, a Via Crucis, aminek a végén a pápa szentbeszédet mond – írja a Krone. Ezt az eseményt Ferenc pápa tavaly kénytelen volt lemondani a szokatlanul hideg idő miatt, ez esetben az egyházi vezető hagyományosan a Colosseum felső emeletén, a szabadban foglal helyet, amíg a hívet körbejárjak az építményt. Ezen kívül csütörtök reggel kerül sor a Szent Péter-bazilikában az úgynevezett krizma mise, aminek során megszentelik a betegek kereszteléséhez, a bérmáláshoz és a kenethez használt olajat.

Ezt követően Ferenc egy római börtönben női fogvatartottak lábát készül megmosni. A katolikus egyházban hagyomány a lábmosás Jézus utolsó vacsorájának emlékére.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés