ACNEWS

Felmosták a padlót Donáth Annával a FB olvasók

Harag zúdult Donáth Annára a műhús támogatása miatt Fotó: Donáth Anna/Facebook
Harag zúdult Donáth Annára a műhús támogatása miatt Fotó: Donáth Anna/Facebook
Míg a magyar kormány a gazdák védelme érdekében betilthatja a műhúst, a Momentum elnöke szerint támogatni kell.
Hirdetés
Ad image

Megérkezett a laboratóriumi hús az EU piacára. Olaszország betiltotta a szintetikus húsok gyártását és forgalmazását, amit Magyarország is tanulmányoz és követendő példának tart – írta a mandiner.hu. Nagy István agrárminiszter szerint a műhússal kapcsolatos szabályozás kérdése Magyarország uniós elnökségének napirendjén is szerepel. Úgy véli, széles körű párbeszédet kell folytatni ebben a témában. A miniszter szerint meg kell becsülni a normalitást és a gazdák munkáját, akik két lábbal a földön állnak. Az emberek egy része ugyanis eltávolodott a természettől,  álromantika alakul ki az élővilág kapcsán.

Donáth a Facebook oldalán reagált a hírre. Szerinte a műhús egyszerre biztosíthat élelmiszer-biztonságot, fenntarthatóságot és adhat lökést az etikus állattartásnak. „Amikor a magyar kormány azt fontolgatja, hogy betiltja a műhús gyártását és forgalmazását, azzal nagyjából a géprombolás útjára lép. Mi lesz a következő? A műanyag? Az elektromosság? Az AI? Nem lehet betiltani a fejlődést, a változást. Az új technológiát szabályoznia, az innovációt támogatnia kell az államnak, nem üldözni. Ennek így óriási ára lesz. Amit a magyarok fizetnek meg” – írta a Momentum politikusa. Amivel alaposan kiverte a biztosítékot az olvasóknál.

„Titeket kéne már betiltani! Magyargyűlölők!” – írta egy hozzászóló. „Tücsök, légy, kukac után most műhús a Momentum-szavazóknak szívesen ajánlott. Jó étvágyat hozzá nektek!” – tette hozzá egy másik. „Felőlem legelheted a füvet és ehetsz jó sok műanyagot és rovart. De ha elém ilyen trágyát rak valaki, addig élt” – fogalmazott sarkosan egy újabb olvasó.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés