ACNEWS

2024. May 17.   |   Paszkál napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Festményt lopott a kulturális államtitkár

Fotó: Képernyőkép / Youtube
Fotó: Képernyőkép / Youtube
Lopott festmény bukkant fel a kulturális államtitkár tulajdonaként. A műalkotás 2013-ban tűnt el egy olasz kastélyból.
Hirdetés
Ad image

Olaszországban Giorgia Meloni miniszterelnök jobboldali szövetségét beszennyezte egy ellopott 17. századi festményt érintő ügy. Az igazságszolgáltatás vizsgálatot indított Vittorio Sgarbi kulturális államtitkár ellen kulturális javak ellopása miatt.

Az ügy Rutilio Manetti (1571-1639) olasz festő „Szent Péter elfogása” című festményére vonatkozik, amelyet 2013-ban loptak el egy kastélyból, majd egy toszkánai kiállításon Sgarbi állítólagos tulajdonaként jelent meg újra. Az ellenzék most az elbocsátását követeli.

A jobboldali politikus, aki korábban műkritikus volt, azt állítja, hogy két különböző festményről van szó. Azt állítja, hogy egyszer egy elhagyatott kastélyban találta meg a most már a tulajdonában lévő festményt. Meloni még nem nyilatkozott az ügyről – írja a blick.ch.

A visszaszerzett festmény egy 247 x 220 centiméteres vászon, amely megsérült. A lopás során egy vágóeszközzel távolították el a keretből. Állítólag egy fáklyát is ráfestettek az eredetire.

Sgarbi ellen egyébként is egy ideje nyomozás folyik Valentin de Boulogne (1591-1632) francia festőművész egy festményének illegális kivitele miatt. Abban az esetben külföldön próbálta eladni a festményt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés