ACNEWS

Orvvadászok agyonlőtték a  gödöllői filmsztárt és társát

Nyomravezetői díjra számíthat, aki segít elfogni a szarvasok gyilkosát Fotó: AcNews
Nyomravezetői díjra számíthat, aki segít elfogni a szarvasok gyilkosát Fotó: AcNews
Legalább 4 orvvadász tört be a Farkasemberként ismert Horkai Zoltán farmjára, ahol hangtompítós puskával lelőttek 2 szarvasbikát.  
Hirdetés
Ad image

Felháborodás és döbbenet uralkodik a világhírű Farkasemberként ismert Horkai Zoltán állatfarmján, ahol ezekben a percekben kezdődött a rendőrségi helyszínelés. Vasárnapra virradóra legalább 4 orvvadász terepjáróval betört a gödöllői farmra, hangtompítós puskával lelőtt két szarvasbikát. Köztük a 16 díjat nyert, Oscarra jelölt Testről és lélekről című filmből ismert Ödönt. Horkai Zoltán állatkoordinátor nevét akkor ismerte meg a világ, amikor a Discovery csatornán „Farkasember” címmel vetítették a róla készült portrésorozatot. De akkor már évtizedek óta akciófilmekben, természetfilmekben szerepeltek a vadállatai.

Ödön úgy fekszik, mint aki meghalt

„Vasárnap reggel épp vendégek jöttek hozzám, amikor az állatgondozóm lélekszakadva jött, hogy a befogókapunál „Ödön úgy fekszik, mint aki meghalt.” Rohantam a helyszínre, ahol Ödön kiterítve feküdt. Jól látszott a mellkasán a lövés nyoma. A vérnyomok alapján elindultam, kiderült, hogy a találat után nem rogyott azonnal össze. Körbeszaladt, majd az egyik befogó kapunál kidőlt. Lelőtték a társát, Sanyit is, az ő tetemét nem találtuk meg. Legalább négy ember kellett ahhoz, hogy a 150 kilós szarvasbikát feltegyék a terepjárójukra, amelynek a keréknyoma a kapunál árulkodik.

Góliát a gyönyörű szarvasbika a Test és lélek című filmben Fotó: hirado.hu

A húsa miatt halt meg Ödön és Sanyi

 Horkai Zoltán elmondása szerint hangtompítós puskával gyilkoltak az orvvadászok, különben párjával, Nikával felriadtak volna a fegyver dörejére. Mint mondta, az elvitt szarvasbikát 100 méteren át vonszolták a terepjáróhoz. Vélhetően a húsuk miatt kellett Ödönnek és társának elpusztulnia. Az üzletben a jó minőségű szarvashús kilójáért 7 ezer forintot fizetnek a vásárlók. Sanyiról legalább 70 kiló színhúst lehetett lefaragni, amiért több száz ezer forintot fizethetett az orgazda.

„Csakhogy van egy kis baj. Ezek a szarvasok olyan vakcinával lettek beoltva, amitől a húsuk alkalmatlanná vált az emberi fogyasztásra. Aki pörköltet készít belőle, az bele is halhat, jobb esetben súlyosan megbetegszik – figyelmeztetett a gödöllői Farkasember. – Amúgy több hasonló eset történt már nálunk. A kislányom születése előtt egy nappal szintén bejöttek az orvvadászok, lelőttek egy farkast, amelyik Brumival, a barna medvével élt együtt. Azért nem mertek bemenni a kifutóba a farkas teteméért, mert a közelében feküdt Brumi.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés