ACNEWS

R. Kárpáti Péter: Nem vagyok hírértékű

Hirdetés
Ad image

A Barátok közt Berényi Andrása sok éven át szórakoztatta a tévénézőket, ma már viszont visszavonultan él, távol a rivaldafénytől.

A színész Őrbottyánban él, és egyáltalán nem hiányzik neki a napi forgatag. Örül annak, hogy nincs zaj, tömeg, és a többi negatív dolog.

„Az ember különböző életszakaszában, különböző dolgokat tart fontosnak. Húsz évesen kellett a bulizás és az volt a fő szempont, hogy mindenhova gyorsan oda lehessen érni, ezért minden közel legyen. Ahogy telik múlik az idő, a távolság igénye is nő a centrumtól. Az az igazság, hogy hál’ Isten mostanság nem vagyok hírértékű a celebsajtóban” – árulta el R. Kárpáti Péter.

A színész manapság főként emlékműsorokat állít össze a csapatával. Most éppen Petőfi Sándor életét dolgozzák fel, de egészen más megvilágításban.

„A kutatások közben kiderült, hogy Petőfi, a halála előtt egy évvel a verseinek a kiadói jogát, mai áron 23 millió forintért eladta. Ez a hír Szendrey apukát is megenyhíthette, hisz kiderült, hogy nem egy szegény, csóró költőhöz, hanem egy szerencsés palihoz adta a lányát. Ezt persze nem tanítják nekünk. Magyarul, ha Petőfi nem esik el a szabadságharcban, akkor egy tehetős emberként éli le az életét.”

Persze nagy váltás ez a tévézés világa után, de nagyon örül neki, hogy itt is ki tud teljesedni. Úgy gondolja a színészi világnak még ma is van létjogosultsága.

„Az más kérdés, hogy van ennek egy felhígult, inkább szórakoztató, árnyalata, a celeb világ. De erre is van igény. Más kérdés, hogy egy aktor túlnyomórészt melyik oldalon mutatkozik. Ez épp olyan, hogy Vivaldi vagy éppen Presser és Dusán mellett szükség van mulatós zenére is. Az más kérdés, hogy én hogyan viszonyulok a különböző műfajokhoz. Tény, hogy igény van rá.” – mondta a Pepita magazinnak.

A teljes interjú ITT olvasható.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés